Дъщерята на севернокорейския лидер Ким Чен-ун отново имаше публична изява,

...
Дъщерята на севернокорейския лидер Ким Чен-ун отново имаше публична изява,
Коментари Харесай

Най-обичаното и скъпо дете: Повторната поява на дъщерята на Ким Чен-ун разпали дебата за това кой ще го наследи

Дъщерята на севернокорейския водач Ким Чен-ун още веднъж имаше обществена изява, като този път тя се появи измежду ракетни учения и получи още по-почетни трофеи от татко си, който я назова " най-обичаното " и " скъпо " дете. Тя е едвам 10-годишна, само че новите ѝ смели фотоси ускоряват полемиката по въпроса дали не я приготвят да наследи Ким, написа Ким Хюн-Джин от Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предполага се, че това е второ дете на севернокорейския водач, че се споделя Чу-е и че е на към 9-10 години .

За първи път тя бе показана пред света предишния уикенд. Тогава държавните медии разпространиха фотоси, на които се вижда по какъв начин ден по-рано тя е следила първото изстрелване на севернокорейска междуконтинентална балистична ракета, дружно родителите си и по-възрастни публични лица. Дъщерята на Ким е облечена с бяло пухено палто и е обута с червени обувки. На фотосите се вижда по какъв начин тя е хванала татко си за ръка и минава около огромна ракета, натоварена на камион за изстрелване, и по какъв начин следи издигащото се оръжие. 

Вчера формалната севернокорейска осведомителна организация КЦТА загатна за нея за повторно,

като уточни, че тя и Ким са си създали групови фотоси с учени, публични лица и други участници в " тестовото изстрелване на междуконтинентална балистична ракета " Хвасон-17 ". 

КЦТА я дефинира като " най-обичаното " и " скъпо " дете на Ким, като тези трофеи бяха по-почетни от определението ,

което медиите ѝ дадоха на 19 ноември. Тогава тя бе наречена " обичаното " (от Ким) дете. Държавните медии разпространиха фотоси, на които щерка му е облечена с дълго черно палто. Тя театралничи за фотографията с татко си, като го е хванала за ръка. Забележителната аналогия сред Чу-е и майка ѝ Сол-джу ѝ придава по-зрял тип, в сравнение с фотосите от предходната седмица. Сол-джу обаче не се вижда на нито една от публикуваните през вчерашния ден фотографии. 

На някои от фотосите Чу-е и татко ѝ са застанали в средата на редица от бойци в униформи ,

строени пред голяма ракета, натоварена на камион за изстрелване. На други се вижда по какъв начин дъщерята на Ким пляска с ръце, по какъв начин с ръкува с боец или по какъв начин беседва с татко си, а на назад във времето има радостни хора.

" Това несъмнено е поразително. Снимката на Ким Чу-е, застанала до татко си в миг, в който те са приветствани от учени и техници ,

участващи в следващото изстрелване на междуконтинентална балистична ракета, поддържа догатката, че позиционирането ѝ като възможен негов правоприемник към този момент е в ход ", споделя Анкит Панда, специалист от Фондация за интернационален мир " Карнеги ”. 

" Мисля, че наблягайки любовта на татко ѝ към нея, държавните медии в допълнение укрепват и това обръщение .

И на всичкото от горната страна и двете ѝ обществени изяви се състояха на фона на стратегически нуклеарни оръжия – диамантите в короната на националния защитителен потенциал на Северна Корея. Това не ми наподобява на съвпадане ", изясни Панда.  

След първата си поява в общественото пространство Южнокорейските секрети служби споделиха пред депутатите ,

че считат, че момичето от фотосите е второто дете на Ким, което е на към 10 години и се споделя Чу-е. Националната разследваща работа добави, че външният ѝ тип дава отговор на информацията, че тя е по-висока и по-едра от другите девойки на нейната възраст. Освен това съгласно разузнаването появяването ѝ наподобява отразява решимостта на Ким да отбрани сигурността на бъдещите севернокорейски генерации в изискванията на борба със Съединени американски щати.  

В предишното Южнокорейските медии са огласявали догатки, че Ким има три деца, родени през 2010, 2013 и 2017 година

и че първото от тях е момче, а последното – момиче. Дъщерята, която севернокорейските медии демонстрираха, най-вероятно е детето, което е видял и някогашният баскетболист и звезда от Ен Би Ей Денис Родман по време на визитата си в Пхенян през 2013 година След като се завърна от визитата си, Родман съобщи пред английския вестник " Гардиън ", че той и Ким са отишли на " отмора край морето " в компанията да фамилията на севернокорейския водач. Там Родман е имал опция да подържи в ръце бебето на Ким, чието име е Чу-е.  

Северна Корея в никакъв случай не е споменавала нищо във връзка информацията, че Ким има още две деца .

Но догатките, че най-голямото му дете е момче накараха някои специалисти да се запитат по какъв начин би било допустимо Ким да бъде завещан от щерка си, поради обстоятелството, че севернокорейското общество е патриархално и мъжете играят доста преобладаваща роля. Ким е представител на третото потомство на фамилията, което ръководи Северна Корея повече от седем десетилетия. Преди той да наследи властта в края на 2011 година, страната поредно е ръководена от татко му и дядо му.

" Казаха ни, че Ким има три деца, като едно от тях евентуално е момче .

Да предположим, че това е правилно и че Ким ще бъде завещан от въпросния наследник, който към момента не е бил представян обществено. Но тогава за какво от позиция на унаследяването Чу-е ще бъде определяна като най- " скъпото " дете ", пита се Су Ким, която е анализатор по въпросите на сигурността в основаната в Калифорния " Ранд корпорейшън ". " Мисля, че е прекомерно рано да се вършат сходни изводи ", предизвестява тя.

Според нея Ким Чен-ун може да си мисли, че представянето на щерка му е дейно средство за похищение на вниманието ,

до момента в който в това време слага пред Вашингтон, Сеул и други в състояние, в което те би трябвало да живеят с надвисналата нуклеарна опасност от страна на Северна Корея. " Спектакълът с Чу-е като че ли засенчва все по-сериозната нуклеарна и ракетна опасност от страна на Пхенян ", счита Су. Показвайки щерка си по сходен метод, Ким може също по този начин да желае да каже на народа си, че нуклеарните оръжия са единственият поръчител за бъдещето на страната. 

Вчера държавните медии разпространиха изявление на Ким, който назовава " Хвасон-17 " " най-мощното стратегическо оръжие в света "

и показва, че крайната цел на страната му е да има " най-мощната стратегическа мощ в света ".                    

Според специалисти " Хвасон-17 " е ракетата с най-дълъг обхват на Северна Корея, като тя е предопределена за удари против континенталната част на Съединени американски щати ,

само че към момента е в развой на създаване. Изстрелването ѝ беше част от серия ракетни тествания, за които Северна Корея споделя, че целят отправянето на предизвестие във връзка взаимните военни учения сред Южна Корея и Съединени американски щати. Пхенян възприема тези учения като подготовка за инвазия.

" Възможно е и Ким да дава знак на другите севернокорейски елити ,

че наставлява щерка си за роля в управлението ", споделя Лийф-Ерик Изли, учител в университета " Ихва " в Сеул. 

" Подобен ранен и обществен старт е нещо извънредно. Но това е отражение на историческото и политическото значение, което Ким придава на нуклеарното оръжие, способно да доближи Съединени американски щати ", добавя той. 

Според Йон Сон-чхан, анализатор от частния институт " Седжонг " в Южна Корея, Ким Чен-ун не може да направи сина си собствен правоприемник ,

в случай че счита, че му липсват лидерски качества. Възможно е Ким да предотвратява евентуална опозиция против това, че е избрал щерка си за водач от четвърто потомство. Вероятно той я е завел на събитието, обвързвано с сполучливото изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета, с цел да може лоялността на обществото към него да бъде безпроблемно пренесена върху щерка му.

" Когато един крал има доста деца, за него е напълно естествено

да направи собствен правоприемник това, което обича най-вече ", споделя Йон Сон-чхан.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР