Дъщерята на президента Румен Радев - Дарина Радева - ще

...
Дъщерята на президента Румен Радев - Дарина Радева - ще
Коментари Харесай

Дъщерята на президента ще играе фатална еврейка в нов български филм

Дъщерята на президента Румен Радев - Дарина Радева - ще изиграе първата си основна роля във кино лентата на Максим Генчев " 1349 " по повестта на Иван Вазов " Иван Александър ", заяви за " Площад Славейков " режисьорът.

Филмът завоюва дотация за кинопроизводство от Българската национална телевизия през тази година. Това ще бъде първата екранизация на повестта " Иван Александър ", по която Вазов прави пиесата " Към бездна ". В сюжета, който не следва безусловно текста на Вазовата пиеса, Царство България съставлява развита европейска страна от XIV век. В двора четат Бокачо и Петрарка, а болярите и цялата царска свита са типични европейски аристократи.



Снимка: Фейсбук

Все още не е завършил кастингът на всички функции, посочи Максим Генчев. Предстои да бъде определен артистът, който ще изиграе цар Иван Александър. Изискванията към него са доста, като едно от тях е високият растеж, акцентира режисьорът.

Дарина Руменова Радева ще играе еврейката Сара, в която царят се влюбва и поради която се разделя с жена си кралица Теодора. Младата актриса учи III курс в НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов. Според Максим Генчевтя има сериозен актьорски капацитет, поради който е станала титуляр след извършен кастинг за ролята.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР