Дъщерята на Леонид Брежнев пие до смърт и губи всичко

...
Дъщерята на Леонид Брежнев пие до смърт и губи всичко
Коментари Харесай

Истинската история на последната съветска принцеса. Коя е Галина Брежнева?

Дъщерята на Леонид Брежнев пие до гибел и губи всичко след измененията

25 години изминаха, откогато на 30 юни 1998 година, дните на Галина Брежнева, щерка на генералния секретар на Централен комитет на Комунистическа партия на Съветския съюз и тогавашна световна дама на Съветския съюз, приключват в психиатрична клиника край Москва.
-->
Краят на 80-те години на предишния век са сложен интервал за нея: тя претърпява ареста на брачна половинка си, губи всичко и се напива до пристъп сама, изоставена от последните си другари и съидейници. Медиите са безмилостни в отношението си, разкриват минусите ѝ и я вършат да наподобява като повърхностна алкохоличка. Но Галина не беше такава. Тя доста обичаше татко си, постоянно безкористно се опитваше да оказва помощ на познатите си, стоеше настрани от политиката и беше ослепителен член на висшето общество. Дъщерята на Брежнев просто по този начин и не откри своето място в елементарния живот, написа " Лента.ру ". Изданието, представено от „ Флагман ”, споделя за възхода и падението на последната " кремълска принцеса ".

" Не мога да работя без шампанско! " - Галина Леонидовна отсече и погледна очаквателно към английския публицист. Вече съвсем нищо в тази начумерена и повалена бабичка не подсещаше на красивото и елегантно момиче, което в миналото беше щерка на Брежнев, същинския цар на Съветския съюз.

През 1996 година излезе скандално изявление с Галина. Твърди се, че тя се е съгласила да пусне чужденци в подмяна на няколко бутилки пенливо вино: " Любимото ми пиво е шампанско ".

Документален филм на Би Би Си демонстрира тъжна панорама. Превъртайки неенергично очи, пияната Брежнева подвига чашата си " за здравето на присъстващите мъже ", хълца и в един миг съвсем заспива в неуместна поза на дивана. Редакторът изпитва предпочитание да унижи дъщерята на генералния секретар колкото се може повече. И тя, би трябвало да се каже, е надминала упованията на снимачния екип.

Беше същинска бохемка

В началото на 90-те години става съвременно да се осмиват децата на някогашния хайлайф на комунистическата партия във фейлетони и цели броеве на пресата. Авторите на тези публикации като че ли се надпреварваха между тях в броя на употребяваните от тях бодли и остроумия, целящи да подчертаят несправедливия съгласно тях разцвет на тези хора, които бяха получили всички вероятни добродетели в Съюз на съветските социалистически републики и които можеха да отворят вратите на всеки офис единствено тъй като бяха родственици на един или различен водач. В частност, несъмнено, става дума за децата на Сталин - Светлана и Василий, както и за дъщерята на Брежнев - Галина. Всички те не можаха да се примирят с новите действителности и откакто паднаха от небето, не се научиха да живеят на неверната земя. Въпреки това техните нелеки, значително трагични ориси през десетилетията провокират забележителен интерес: в наши дни даже е изработен много забавен сериал за Галина, Светлана и Василий.

Според спомените на хора, които са познавали Галина Брежнева, на млади години тя е била много привлекателна, през целия си живот е обожавала бижута и красиви, представителни мъже. Никога не се е намесвала в делата на татко си и не се е опитвала да му дава съвети; единствено един път, през 1960 година, го съпровожда на публично пътешестване в Югославия.

Както прецизира стилният историк Меган Виртанен, по време на това посещаване Галина постоянно слага Брежнев в неловко състояние, защото екстравагантните ѝ тоалети притеглят вниманието на публицистите.

" Противно на общоприетото разбиране, стилната прима Галина Брежнева не е носила постоянно непознати облекла ", споделя Виртанен пред Lenta.ru. - Повечето от тоалетите ѝ - елегантни летни рокли с флорални претекстове и костюми в обичания на Галина яркосин цвят - са направени по поръчка в именитото ателие ГУМ, където са основани и тоалети за брачната половинка на генералния секретар. Съветският идеологически стандарт изискваше невзискателност и сдържаност, само че Галина беше същинска представителка на бохемата, която не беше склонна към самопрезентиране. От позиция на общоприетите възгледи от това време Галина изглеждаше прекомерно крещяща, само че в случай че се реши обективно, е невероятно да се отхвърли отличният ѝ усет и възприятие за цвят ".

Галина внезапно контрастира с по-малкия си брат Юрий, който избира да не се акцентира и е в сянката на татко си (върхът на кариерата му е постът първи заместник-министър на външната търговия на СССР).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР