Дъщерята на Иван Ласкин и Александра Сърчаджиева - София пробива

...
Дъщерята на Иван Ласкин и Александра Сърчаджиева - София пробива
Коментари Харесай

Дъщерята на Иван Ласкин с роля във филма Игра на доверие

Дъщерята на Иван Ласкин и Александра Сърчаджиева - София пробива самоуверено в специалността на известните си родители. Момичето извършва единствената детска роля във кино лентата " Игра на доверие " на режисьора Мартин Макариев по сюжет на Борислав Захариев. Филмът се базира на действителни истории, като актрисата и продуцент Яна Маринова вплита епизоди от своя живот и от персоналната орис на майка си. 

" С този филм не желая да развявам пръст и да споделям кое е вярно и кое - не е. Всички на планетата Земя знаем, че няма по какъв начин насилието - домашно или каквото и да е било друго - да е вярно. Така че посланието е по-скоро, че жертви на принуждение би трябвало да се борят със зъби и нокти, с цел да излязат от тази история ", показа Мартин Макариев във връзка новия си филм " Игра на доверие ", който потегля по кината на 17 февруари.

Двете паралелни сюжетни линии наблюдават ориста на Даниела - в предишното, и на нейната щерка Елена - в сегашното. Младите дами са подложени на принуждение - освен в дома си, и търсят най-правилния път към персоналното си благополучие, само че се сблъскват с ограничавания, правила, предубеждения и напън върху най-съкровеното човешко право - правото на свободен избор.



Луиза Григорова-Макариев и Владимир Зомбори

Макариев описа и за избора на София, щерка на артиста Иван Ласкин: " Тя беше определена след към две седмици кастинги и измежду над двеста деца. Смятам, че е берекет едно дете, когато го искаш за артист, да пораства в семейство на артисти. Много елементарно се работи с нея ".

" Заради кино лентата се наложи да изяде много плесници. Изрязахме петнадесет минути от кино лентата, което са петнадесет минути принуждение по-малко. София яде доста пердах, само че устоя философски и се оправи ужасно ", добавя режисьорът.

Злодеите в " Игра на доверие " са поверени на Владимир Зомбори - брачен партньор на Елена, Александър Димов - брачен партньор на Даниел, и Пламен Манасиев - боен функционер и принудител. 

Според Владимир Зомбори тази война зад вратите на дома, значително, е въпрос на персонална битка и на вътрешно превъзмогване на индивида. " И тя се води от хилядолетия, откогато има фамилии. Ясно е, че всеки води разнообразни борби и никой до момента не е изгубил или спечелил войната. Нашата концепция е просто да се обърне погледът натам, под формата, под която ние можем да го създадем. Надявам се да вдъхнем кураж на тези хора да излязат от вкъщи си ", споделя артистът.



Пламен Манасиев

" Много от нас са живели и в едното, и в другото време, и безпределно доста са тежките неща, които години наред бяха замитани под килимчето. Ако щете и проблемите с инвалидите, и с домашното принуждение, и престъпността - те бяха прикривани, туширани, неглижирани, което евентуално води до сходен взрив сега.

И тук не приказваме единствено за България. И в действителност, може би е извънредно време да стартираме освен да приказваме, а това е нашият метод да участваме в тематиката и тя да не бъде табу ", разяснява Пламен Манасиев.

" Темата е в действителност настояща и би могла да бъде в помощ на хора, които се усещат в такава обстановка ", счита Александър Димов. За работата си с Яна Маринова споделя: " Тя е извънреден експерт, само че и превъзходен човек, и другар, човек, на който можеш да разчиташ и като сътрудник, и като артист, и като персона в живота. Това за мен е значимо и хубаво ".



Александър Димов и Яна Маринова

Луиза Григорова-Макариев се надява, че доста дами ще съумеят да се припознаят - освен в това принуждение, което се случва в чисто физически аспект.

" Надявам се, че доста дами ще съумеят да видят себе си в обстановките, в които моята героиня Елена изпада - моментите, в които мъжът преценя, че тя не би трябвало да работи и че няма право на другари, и по този начин нататък. Това за мен също е много съществено принуждение. И в случай че статистиката за дами, жертви на домашно принуждение, е за всяка трета, в случай че разгледаме и тези аспекти, за които загатвам, ще се окаже, че е всяка втора. И тази статистика става извънредно плашеща.

Затова персонално се надявам този филм да даде кураж на доста дами - да не се опасяват, тъй като, в последна сметка, безусловно всеки един човек може да се оправи. Да, най-вероятно първоначално няма да е елементарно, само че в един миг ще може да откри пътя и да има един първокласен и пълностоен живот - без да бъде потискан по тази метод ", споделя актрисата.



Според Владимир Зомбори доста постоянно двойките остават дружно единствено поради това детето да има двама родители, което е огромна нелепост. " И детето страда необикновено доста, когато е очевидец на такива подиуми. И това го споделям от персонален опит. Моите родители не бяха дружно в продължение на 12 години и, популярност Богу, че се разделиха. След това аз бях втори курс в НАТФИЗ, когато те се събраха, и в този момент още веднъж са дружно, и са си супер. Върнаха се един към различен и са щастливи, а аз съм още по-щастлив ", споделя артистът.

" Това, че не си получил пестник в главата, не значи, че не си понесъл голямо психическо принуждение ", счита Зомбори.

" Заради кино лентата екипът е работил с две организации, които се занимават с домашно принуждение. Това, което разбрахме и видяхме, е, че злодеите освен остават живи, а множеството дами се връщат при тях - до седем пъти. В някои страни на седмия път се стига до съдбовен край. Много постоянно, в случай че до осмия път не си тръгнат, дамите умират. Видяхме, че няма избавление от такива видове. И в последна сметка, в случай че жертвата не вземе нещата в свои ръце, няма кой да ѝ помогне ", споделя режисьорът на " Игра на доверие ".



Мартин Макариев и Луиза Григорова-Макариев

" Срещнахме се с редица дами, които, даже откакто са излезли от този обаян кръг, белезите им остават прекомерно дълбоки, с цел да не могат да се оправят и след 20 години. Така че би трябвало да им дадем кураж и глас, и да им кажем, че и ние знаем защо става въпрос, и знаем, че това би трябвало да спре и ще надигнем глас, когато би трябвало ", добавя Макариев.

" Аз персонално доста се развличам с моята работа, макар че персонажът ми е гадняр. Дори по време на някои подиуми се наложи да стопираме, тъй като ми ставаше смешно. Един артист постоянно се старае да оправдае героите си, по някакъв метод. Според мен във всяка една драма би трябвало да има малко комедия и във всяка комедия би трябвало да има по малко драма, само че може би задачата на този филм не е такава. Прекалено сензитивна е тематиката ", разяснява Димов.



" Преди две-три години Яна ми сподели: " Много желая да тръгнем по тази пътека ". В интерес на истината, аз ѝ отхвърлих най-малко шест пъти. Не желаех да се занимавам с това, тъй като на толкоз непосредствен човек да му разказваш персоналната история, е доста трудоемка задача. Вярвах, че човек, който не я познава, ще го направи доста по-добре. Но не щеш ли, в последна сметка, всичко това е на екран ", споделя Макариев.

Главните функции се извършват от Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Владимир Зомбори и София Иванова Ласкин. Актьорският състав включва още Александър Димов, Пламен Манасиев, Христо Петков, Мария Каварджикова, Искра Донова, Малин Кръстев, Китодар Тодоров, Яна Титова.

Оператор е Андрей Андреев, продуцент е Яна Маринова - за Spirit Production House, а изпълнителни продуценти са Мартин Макариев, Яна Маринова и Александър Сано. Това е идващ пълнометражен филм на съществена част от екипа, работил по " В сърцето на машината ", който събра над 120 000 фенове и е настоящото българско предложение за премиите " Оскар ".  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР