Дъщерята на хвърления в затвора критик на Кремъл Алексей Навални

...
Дъщерята на хвърления в затвора критик на Кремъл Алексей Навални
Коментари Харесай

Дъщерята на Навални призова ЕС да се конфронтира с Путин

Дъщерята на хвърления в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални прикани Европейския съюз да се изправи против съветския президент Владимир Путин, откакто тя получи правозащитна награда от името на татко си, осведоми " Франс прес ".

" Въпреки че идването тук е необикновено, евентуално тъкмо по този начин наподобява моят и най-лошият призрачен сън на фамилията ми ", сподели Дария Навалная пред Европейския парламент, когато взе ежегодната награда " Сахаров ".

Навални - най-известният вътрешен съперник на Путин - е зад решетките, откогато се завърна в Москва през януари от Германия, където се възстановяваше от офанзива на отравяне с нервнопаралитичен сътрудник " Новичок ", за който както той, по този начин и Западът упрекват Кремъл.

" Не разбирам за какво тези, които се застъпват за прагматични връзки с диктаторите, не могат просто да отворят някои учебници по история ", сподели Навальная, 20-годишна студентка в Станфордския университет в Съединените щати, пред законодателите.

" Много е елементарно да се разбере неизбежният политически закон: умиротворяването на диктатори и тирани в никакъв случай не работи.

Навалная нападна европейски политици, " които мечтаят да получат работа в борда на шефовете на държавните компании на Путин или да плават на яхта на олигарх ".

" Струва ми се, че казусът е, че желанието още веднъж и още веднъж да се успокоява диктатора, да не се ядосва, да се пренебрегват закононарушенията му, стига да е допустимо, въобще не е прагматичен метод ", сподели тя.

" Време е да го кажем напряко. Под знака на прагматизма се крият цинизъм, двуличие и корупция. "

След ареста на Навални Русия разгласи организациите на бореца за корупция и националната мрежа от политически офиси за " екстремистки " и доста от главните му съдружници са избягали от страната.

Властите също започнаха голям брой нови следствия против него, в това число ново следствие за " екстремизъм " през септември, което може да го накара да прекара още до десетилетие в пандиза.

Най-добрият съдружник на Навални Леонид Волков, който също беше в Страсбург, настоя, че Навални е " персонален пандизчия " на Путин и по кое време ще бъде освободен зависи от съветския водач.

Поддръжниците на Навални упорстват Европейски Съюз да наложи наказания на Путин и обкръжението му, с цел да ускори натиска върху Кремъл.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР