Дъщеря им работела в Италия, търсят я за изследванеПроверяват всички,

...
Дъщеря им работела в Италия, търсят я за изследванеПроверяват всички,
Коментари Харесай

Заразените съпрузи били на юбилей в Лом

Дъщеря им работела в Италия, търсят я за проучване Проверяват всички, които са били на тържеството
Съпрузите от село Василовци, инфектирани с ковид, са били на празник в Лом на 29 февруари. Те чествали кръгла годишнина на брата на 74-годишния мъж, който сега е в сериозно положение в " Пирогов ". Съпругата му умря през вчерашния ден в Спешния център. Двойката пристигнала в София на 1 март при сина си. На 7 март, възрастните хора, които към този момент били в тежко положение, потърсили помощ в " Пирогов ".

В момента полицията търси участниците в честването, разпитва ги и дружно със здравните управляващи ги слага под домашна карантина.

Дъщерята на потърпевшото семейство е работила в Италия, завърнала се е у нас, евентуално е участвала на рождения ден. Жената пристигнала за честването от Пловдив, няма информация дали е изследвана за COVID-19.

Две близки фамилии и съседи са под карантина към десетина души, заяви регионалният шеф на Монтана Росен Белчев. Те нямат признаци за разболяване. Жената, която обслужва дома на умрялата от ковид е в положително здравословно положение, сподели кметът на Василовци Огнян Йорданов. РЗИ-Монтана направи стерилизация на къщата им в селото и на региона към нея.

От общината в Брусарци и Регионалната здравна ревизия в Монтана подхващат изключителни ограничения против разпространяването на ковид в Брусарци, съобщи кметът на общината Наташа Михайлова. Грипната почивка за учениците от село Василовци е удължена с още 2 дни. Затворени са детските градини, пенсионерските клубове, отсрочва се за безкрайно време неделният пазар.

Общинската администрация е закупила маски за работещите в локалната админстрация и кметствата, за учители в учебни заведения и детски градини, за работещи в читалища, пенсионерски клубове и други публични организации. Закупени са също алкохол, гелове за стерилизация и други медицински материали, разгласи Михайлова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР