Дъщерно дружество на Geely Technology Group, Geespace, изстреля първите девет

...
Дъщерно дружество на Geely Technology Group, Geespace, изстреля първите девет
Коментари Харесай

Вече не само коли: Geely изстреля спътници в космоса

Дъщерно сдружение на Geely Technology Group, Geespace, изстреля първите девет от 240 спътника в космоса: те бяха изстреляни от космодрума Xichang и изведени в ниска околоземна орбита. Сателитите ще разрешат на компанията да разгърне система за позициониране, която дефинира позицията на автономибилите със акуратност до сантиметър и да започва платформата OmniCloud AI. Последната освен оказва помощ на самостоятелните коли да се придвижват и да поддържат контакт с транспортната инфраструктура, само че също по този начин знае по какъв начин да пресмята направления за дронове и въздушни таксита.

Geespace е първият частен разработчик в Китай, оператор и всеобщ производител на нискоземни търговски спътници. В началото на предходната година стана известно, че компанията е получила лиценз и започва цех за произвеждане на спътници в Тайджоу, който би трябвало да доближи плановия си потенциал от 500 спътника годишно до 2025 година

`Вече

Първата партида спътници GeeSAT-1 освен е съединена, само че и към този момент е изстреляна в космоса. GeeSAT-1 е модулен, устойчив, високопроизводителен спътник с ниска околоземна орбита, който локализира транспортни средства Geelyи ги свързва с инфраструктура за безвредно, самостоятелно шофиране.

Досега са изстреляни девет спътника, а до 2025 година в орбита би трябвало да има още 72 спътника. Те ще изработят петгодишен цикъл, след което ще се приземят, без да оставят парчета в пространството. Общо съзвездието ще включва 240 спътника. Geespace ги ръководи посредством мрежа от наземни станции в Китай, ситуирани в Кингдао, Тайджоу, Корле, Ченгду и Харбин.

Покритието на услугите в началото ще бъде налично на китайския пазар и Азиатско-тихоокеанския район, като световното разширение е планувано след 2026 година По-рано беше обявено, че спътниците ще разрешат на Geely да започва платформата OmniCloud AI, която от своя страна ще стане част от „ умна 3D мобилна екосистема “, която оказва помощ на автомоИбите да се движат и да споделят с транспортната инфраструктура.

`Вече

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР