Даряваните стоки трябва бъдат или нови, или да са преминали

...
Даряваните стоки трябва бъдат или нови, или да са преминали
Коментари Харесай

Виолета Радева: Украинските бежанци имат нужда най-вече от зимни дрехи и лекарства

Даряваните артикули би трябвало бъдат или нови, или да са минали добра химическа обработка, акцентира Радева

На този стадий украинските бежанци търсят от нас най-много топли зимни облекла и медикаменти. Това сподели за " " Виолета Радева, шеф на Българския червен кръст в Бургас. Наскоро от организацията оповестиха, че стартират подкрепяне на близо 20 000 украинци у нас за зимните месеци. Помощта е съсредоточена в областите, където има най-вече бежанци - Благоевград, Бургас, Варна, Добрич, Русе, Пловдив и София – град.

" По график посещаваме хотелите и държавните бази, които са приютили украински жители. Предоставяме им топли завивки, одеяла, самостоятелни хигиенични пакети и фамилни хигиенични пакети. Започнахме с Китен и Приморско, като досега сме посетили общо 8 хотела там ", уточни Радева.

Тя добави, че на по-късен стадий ще бъдат разкрити и пунктове за хората, които живеят на външни адреси – по този начин те също ще могат да получават помощ по стратегиите, които БЧК осъществя.

" Това, което най-вече търсят от нас украинските жители сега, са връхни топли облекла и зимни обувки. Имат потребност и от закупуване на медикаменти. Някои от тях имат болести, по тази причина ние им предоставяме и лекарства, авансово предписани от доктор. Другото, от което се нуждаят, са хигиеничните материали ", сподели още шефът на БЧК - Бургас.

По отношение на донорите, Виолета Радева уточни, че се следи прочут спад на искащите да оказват помощ, по отношение на броят им при започване на войната.

" В момента напълно работим с дарения от корпоративни донори, само че въпреки всичко има и частни. Засега се следи някакъв развой на застой, само че продължаваме да работим с това, което ни се дава ", добави тя.

Ако някой желае да помогне, би могъл да направи подаяние на зимни облекла или обувки, само че шефът акцентира, че стоките би трябвало да бъдат нови или да са минали добра химическа обработка, с цел да не носят риск за здравето.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР