Дарвин Нунеш попадна в топ 5 на най-скъпите трансфери в

...
Дарвин Нунеш попадна в топ 5 на най-скъпите трансфери в
Коментари Харесай

Лоша карма тегне над Дарвин Нунеш заради рекордния му трансфер в Ливърпул

Дарвин Нунеш попадна в топ 5 на най-скъпите прехвърляния в историята на британската Висша лига, като в това време е №1 по този индикатор за Ливърпул. Но това надалеч не е гаранция, че ще се трансформира в една от звездите на „ острова “, тъй като името му попадна в лист, над който тегне неприятна карма.

„ Мърсисайдци “ ще платят за уругваеца €75 млн. на Бенфика, а с бонусите цената му може да доближи съвсем €100 млн. Това го слага в компанията на Джак Грийлиш, Ромелу Лукаку, Пол Погба и Хари Магуайър.

Всеки един от упоменатите обаче не оправдава съвсем с нищо колосалните суми, които клубовете им заплатиха за тях. Лукаку даже на два пъти намира място в класацията за топ прехвърляния, като един път се озовава в Манчестър Юнайтед от Евертън и един път от Интер в Челси.

Белгиецът бе самобитен еквивалент на Ерлинг Холанд в зората на своята кариера. В Андерлехт той блесна блестящо и побърза да стане национал едвам на 16-годишна възраст. След това УБА се порадва на габаритите и гения му. Престоят му в Евертън пък продължава да е най-плодотворният за него. А в Интер мнозина го сложиха на едно равнище с Кристияно Роналдо и Роберт Левандовски. При „ алените дяволи “ и „ сините от Стамфорд Бридж “ обаче геният му бледнее. За общо 155 мача той има 57 гола и 16 асистенции, като даже за малко игра и при юношите за „ лондончани “.

Пол Погба има своята нежелана орис. Или най-малко във връзка с футбола, тъй като във финансов проект не е от хората, които заслужават страдание. През 2009 година той става част от академията на Манчестър Юнайтед след прочут престой в Льо Авър и Торси. 3 години по-късно той по този начин и не записва минути за първия тим и даже бива освободен от сър Алекс Фъргюсън. Ювентус вижда в него капацитет и в интервала 2012-2016 година той се трансформира в един от най-хубавите централни полузащитници в света. Работата му на „ Олд Трафорд “ обаче не е довършена и той чупи върхове със договорката за €105 млн. Но вместо да продължи да твори, той става по-известен с изявите си в обществените мрежи с разнообразни прически и пози за наслада на подрастващите. По-възрастните последователи на Юнайтед обаче виждат в него едно момче, което отхвърля да порасне. В резултат Погба редува мощни мачове с кошмарни и всяка година прекарва по няколко месеца в лазарета с мистериозни травми.

Хари Магуайър е може би най-хубавият образец за неприятна прокоба от грамаден трансфер. Централният защитник бе умишлен за идващия Върджил ван Дайк, когато напусна Лестър Сити в посока Манчестър Юнайтед против €87 млн. Той трябваше да вкара в ред слабата отбрана на „ алените дяволи “, само че вместо това тя се трансформира в призрачен сън. Три години под ред Магуайър е водещ обект за смешки в обществените мрежи, тъй като изявите му на терена на моменти са толкоз комични, че мнозина недоумяват по какъв начин сходен състезател играе за клуб от ранга на Манчестър Юнайтед. Отгоре на всичко той е и капитан на тима, което единствено по себе си изяснява и ужасните изяви на отбора напоследък.

Джак Грийлиш на този стадий държи върха за най-скъп трансфер. През предишното лято той дойде в Манчестър Сити от Астън Вила против €117,5 млн., само че още тогава медиите отвън „ острова “ бяха безапелационни, че играчът е съществено надценен, заради обстоятелството, че е англичанин. Лявото крило на „ жителите “ трябваше да измести трайно от титулярите Рахим Стърлинг, само че вместо това младият Фил Фоудън постоянно засенчваше и двамата с изявите си. Грийлиш е взел присъединяване в едвам 6% от попаденията на Сити през сезон 2021/22, макар обстоятелството, че е бил титуляр в 58% от мачовете. Това са 6 гола и 4 асистенции във всички шампионати. Подобна статистика може и да подхожда на нападател за „ виланите “, само че в Манчестър Сити е извънредно незадоволително. Добрата вест за него е, че към момента е на 26 години и са минали едвам 10 месеца от сензационния му трансфер. Току виж разчупил прокобата дружно с Дарвин Нунеш през идната акция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР