Държавното следствено бюро в Украйна започна разследване за вероятна държавна

...
Държавното следствено бюро в Украйна започна разследване за вероятна държавна
Коментари Харесай

В Украйна: Разследват Порошенко за държавна измяна

Държавното следствено бюро в Украйна стартира следствие за евентуална държавна измяна и дейности, ориентирани към завладяване на властта от страна държавното управление и досегашния президент Петро Порошенко в края на 2018 година, оповестява организация Интерфакс.

Разследването се води по сигнала на Андрей Портнов, някогашен зам.-шеф на президентската администрация от времето на Виктор Янукович. „ Следователите от централния уред на Държавното следствено бюро на 21 май по сигнала на Портнов са внесли в единния указател на досъдебните следствия сведения за вероятни незаконни дейности, осъществени от служебни лица, които заемат изключително виновни позиции в органите на държавната власт на Украйна. Те ще бъдат разследвани по член 109 на Наказателен кодекс това са дейности, ориентирани към насилствена смяна или събаряне на конституционния ред, или завладяване на властта, по чл.111 за държавна измяна и чл.426-1 за превишаване на служебните пълномощия. Започнато е досъдебното следствие “, оповестява Държавното следствено бюро в уеб страницата си.

Уточнява се, че става дума за събитията от 25 ноември 2018 година, свързани с групата кораби на Военно-морските сили на Украйна, осъществили преход от Черно в Азовско море в региона на Керченския проток.

По-рано Портнов е съобщил, че в първия си сигнал, импортиран в бюрото, разкрива дейностите на тогавашния президент Петро Порошенко от ноември 2018 година „ Ние считаме, че той е съизвършител в държавната измяна, в опита за завземането на държавната власт, в корист с властта и превишаване на служебните пълномощия “, написа Портнов в своя Facebook.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР