Държавното предприятие Информационно обслужване има готовност да въведе електронното направление

...
Държавното предприятие Информационно обслужване има готовност да въведе електронното направление
Коментари Харесай

Електронното направление за PCR било готово, но няма договор между личните лекари и НЗОК

Държавното дружество " Информационно обслужване " има подготвеност да вкара електронното направление за PCR-тест, само че все още няма подписан рамков контракт сред персоналните лекари и НЗОК, в който да е разказано издаването му. Това съобщи пред БНР шефът на " Информационно обслужване " Ивайло Филипов.

Ден по-рано ръководителят на сдружението на джипитатат в София доктор Георги Миндов упрекна предприятието, че не си е свършило работата и предвижда, че електронно направление няма да има скоро, макар обещанията на здравния министър, че това ще се случи " до дни ".

" Информационно обслужване " не си е свършило работата, на 6 ноември трябваше да са показани и да проработят. Проблемът е софтуерен, ние сме жертва на програмистите. Хората сега заплащат по 1 милион дневно, тъй като някой не си е приключил работата в тази страна. Проблемът е на програмистите, някой не си прави работата в тази страна, работа, на която е назначен и за която му се заплаща ", съобщи Миндов пред бТВ.

Няма контракт

Според Филипов това не е правилно. Той изясни, че предприятието си е свършило работата за по-малко от 10 дни, защото подписало съглашение за правенето му на 1 или 2 ноември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР