Държавното посещение на китайския президент Си Дзинпин в Пхенян издига

...
Държавното посещение на китайския президент Си Дзинпин в Пхенян издига
Коментари Харесай

Северна Корея издига отношенията с Китай на ново по-високо ниво


Държавното посещаване на китайския президент Си Дзинпин в Пхенян издига връзките на Китай и КНДР на ново равнище . Това съобщи ръководителят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун, оповестява ТАСС.

" Нашата партия и държавно управление са твърдо решени да заздравят другарски връзки с Китай и да ги изведат на по-високо равнище ", цитира Корейската централна телеграфна организация. Отбелязва се, че визитата на китайския президент е нов крайъгълен камък в историята на връзките сред двете страни .

Коментирайки визитата на китайския водач, вестникът " Минчжу Чосон " отбелязва, че по време на предходните четири срещи , Ким Чен Ун и Си Дзинпин са построили " особено партньорство ".

Си Дзинпин дойде в Пхенян със специфичен полет в четвъртък заран отпред на представителна държавна делегация. П осещението в КНДР е отдадено на 70-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред двете страни.

" Другарят Си Дзинпин е на посещаване ... в лицето на решаващи и тежки задания , дължащи се на комплицирани интернационалните връзки, което ясно демонстрира, че китайската партия и държавното управление слагат огромно значение на другарството ", написа формалният вестник на КНДР " Родонг Синмун ".
 Китай разгласи защо ще упорства Дзинпин пред Ким в КНДР
Китай разгласи защо ще упорства Дзинпин пред Ким в КНДР

Страната му " ще упорства за реализиране на нов прогрес в намиране на решение в политическия развой, отнасящо се до въпроса на Корейския полуостров ".

Си Дзинпин, брачната половинка му и висши китайски чиновници са посрещнати с почести и огромна гала . Около 10 000 души стояха в тесни обединения, размахвайки цветя и скандирайки лозунги , с цел да посрещнат Си, съгласно " Синхуа ", представена от АП

В коментар от " Синхуа " се оповестява, че Китай може да играе неповторима и градивна роля в спирането на цикъла на съмнение сред Северна Корея и Съединени американски щати, с цел да могат да изработят пътна карта за реализиране на нуклеарно разоръжаване . Съединени американски щати упорстват Северна Корея да се откаже от развиването на нуклеарните си оръжия, преди да бъдат отстранени интернационалните наказания.

" Синхуа " добавя, че и двете страни " би трябвало да имат рационални упования и да се въздържат от налагане на едностранни и нереалистични условия ".

Бивш севернокорейски посланик, който се отдръпна през 2016 година, съобщи, че Ким желае от Си да съобщи известие на Доналд Тръмп, когато двамата се срещнат на Г-20 в Япония.

На церемонията по посрещането на летището може да се види знаме на което написа: " Да живее нерушимото другарство и единение, основано с кръв ", написа Синхуа.

Двете страни водиха война дружно в Корейската война през 1950-53 година против Съединени американски щати, Южна Корея и техните съдружници , само че през последните години имаше недоразумение, изключително за устрема на КНДР за нуклеарни оръжия.

От летището на Пхенян до града, хора размахват флагове и цветя и скандират " Да живее другарството сред Китай и КНДР ".
 Ким Чен Ун потегли на 13-часово пътешестване с трен от Пекин за КНДР
Ким Чен Ун потегли на 13-часово пътешестване с трен от Пекин за КНДР

Китай: Детайлите от визитата на Ким ще бъдат оповестени " в точния момент "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР