Държавният телевизионен канал на Северна Корея цензурира предаване за градинарство

...
Държавният телевизионен канал на Северна Корея цензурира предаване за градинарство
Коментари Харесай

Севернокорейската телевизия цензурира дънките на британски водещ

Държавният ефирен канал на Северна Корея цензурира предаване за градинарство на Би Би Си, като замъгли дънките на водещия Алън Тичмарш, оповестява ДПА.

Корейската централна телевизия (KCTV) излъчи епизод от 2010 година на " Тайните на градината на Алън Тичмарш ", в който фрагментите с английския ефирен водещ бяха замъглени от кръста надолу, до момента в който той коленичи в градинска леха и се грижи за растенията.

Дънките се считат за знак на западния империализъм и са неразрешени от севернокорейския режим.

Самият Тичмарш съобщи пред Би Би Си, че новината му е дала " малко престиж измежду младите ".

" Трябваше да стана на 74 години, с цел да бъда считан за еднакъв на Елвис Пресли, Том Джоунс, Род Стюарт ", пошегува се той и посочи: " Нали разбирате, да носиш панталони, които по принцип се считат за прекомерно тесни от някои хора ".

Тичмарш уточни, че дънките му не са прекомерно тесни, само че са неприемливи в Северна Корея.

" Никога не съм се считал за рисков подривен империалист. Обикновено ме считат за много привлекателен и безопасен, тъй че в действителност това ми дава малко престиж, нали? ", означи още той.

Дънките са неразрешени в КНДР от 90-те години на предишния век , когато тогавашният водач Ким Чен-ир ги афишира за знак на западния - и по-специално на американския - империализъм, който няма място в социалистическа страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР