Държавният театър на нациите в Москва представи спектакъла Горбачов на

...
Държавният театър на нациите в Москва представи спектакъла Горбачов на
Коментари Харесай

Горбачов - герой на спектакъл в Москва

Държавният спектакъл на нациите в Москва показа спектакъла " Горбачов " на латвийския режисьор Алвис Херманис, като един от първите фенове бе първият и единствен президент на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов, оповестява ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Премиерните представления са на 10, 11, 14, 16 и 17 октомври.

Пред ТАСС Горбачов показа, че разнообразни театрални и кинодейци, в това число и от Съединени американски щати, са се обръщали към него с позволение да опишат историята на живота му. Но това право получили единствено отдавнашните му другари Евгений Миронов и Чулпан Хаматова.

В спектакъла има единствено две функции - на Горбачов и на брачната половинка му Раиса Максимовна, които се извършват от националния актьор Евгений Миронов и от националната артистка Чулпан Хаматова. Спектакълът стартира с роман за корените на Михаил и Раиса Горбачови, за тяхното детство, юношество, първата им среща, сватбата им, фамилния им живот и значимите дейности на Михаил Горбачов по пътя към поста на държавен глава. Показана е и публичната активност на Раиса Горбачова, тежкото й заболяване и гибелта й.

Режисьорът Алвис Херманис е и създател на сценографията. Той споделя, че " Горбачов " не е театър за политика, а за една удивителна фамилна двойка, на която било писано да промени света и в доста връзки да изпревари времето си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР