Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън и турският президент Реджеп

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън и турският президент Реджеп
Коментари Харесай

Говорител на Държавния департамент: Тилърсън и Ердоган водиха продуктивен разговор

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън и турският президент Реджеп Ердоган водиха открит и работлив диалог, в който разискаха взаимно преференциален метод за възстановяване на двустранните връзки, заяви представител на Държавния департамент, който съпровожда Тилърсън на визитата му в Турция, съобщи Ройтерс.

В траялата над три часа среща Ердоган е изразен " напълно ясно " упованията на Турция, по-специално по сирийския въпрос, обявиха турски представители, представени от Франс прес.

" В диалога бяха разисквани районните събития, като стартира със Сирия и Ирак, както и битката с тероризма и двустранните връзки. Очакванията на Турция по тези въпроси бяха предадени напълно ясно " на Тилърсън, споделиха турските представители.

Отношенията сред двамата натовски сътрудници са обтегнати по редица въпроси, по-специално поддръжката на Вашингтон за кюрдските Сили за отбрана на народа в Сирия, които за Анкара са терористи, отбелязва Ройтерс. Очаква се на следващия ден заран да се състои среща и взаимна конференция на Тилърсън и турския външен министър Мевлют Чавушоглу. На 12 февруари Чавушоглу съобщи, че връзките сред Анкара и Вашингтон могат " или да се възстановят, или дефинитивно да се скапват.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР