Държавният секретар на САЩ Майк Помпео предупреди Иран, че ще

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео предупреди Иран, че ще
Коментари Харесай

Майк Помпео предупреди Иран срещу развитието на ядрени оръжия

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео предизвести Иран, че ще си навлече „ гнева на целия свят “, в случай че продължи да преследва развиването на своята нуклеарна стратегия, съобщи Ройтерс.

В изявление за американската телевизия MSNBC Помпео съобщи, че без значение от бъдещето на иранското нуклеарно съглашение, решението на Техеран да развива нуклеарен боеприпас няма да бъде в негов интерес, като добави, че се надява Съединени американски щати да не бъдат принудени да подхващат военни дейности против ислямската република.

„ Надявам се те осъзнават, че в случай че засилят нуклеарната си стратегия, гневът на целия свят ще се стовари върху тях. “, сподели Помпео.

„ Изграждането на няколко центрофуги за обогатяване на уран е едно, а развиването на стратегия за нуклеарни оръжия е нещо напълно друго. Това е нещо, което целият свят ще осъди като недопустимо и ние ще тръгнем по път, който не е в полза на Иран “,допълни държавният секретар, като разясни, че не приказва засяга военни дейности.

„ Когато споделям яд, не бъркайте това с военни дейности. Когато приказвам за яд аз имам поради морално наказание и икономическа мощ, която ще се изсипе върху тях. Това имам поради. В случая не приказвам за военни дейности. Настина се надявам, че няма да се наложи да се стига до такива, тъй като това не е в ползите на никого “, сподели още Помпео.

На въпроса дали Съединени американски щати са подготвени да създадат всичко належащо, с цел да попречат на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие, Помпео съобщи: „ Президентът Тръмп беше изцяло явен в изявлението си, че Иран няма да придобие нуклеарно оръжие “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР