Държавният секретар на САЩ Майк Помпео не изключва възможността Вашингтон

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео не изключва възможността Вашингтон
Коментари Харесай

САЩ могат да предложат алтернатива на СЗО

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео не изключва опцията Вашингтон да предложи някаква опция на Световната здравна организация (СЗО) след разрива, който настъпи сред администрацията на президента Доналд Тръмп и организацията. Това първият посланик на Вашингтон разгласи е изявление за Fox Business.

Държавният секретар на Съединени американски щати беше запитан дали Вашингтон възнамерява да се застъпи за основаването на нова организация, която да поеме функционалностите, които СЗО извършва в този момент. В отговор Помпео съобщи, че американската администрация се „ пробва да реши какви по-нататъшни дейности са най-хубави ". „ Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп си е сложил ясна цел за нас: не би трябвало да разрешаваме на СЗО да се провали още веднъж. Недопустимо е тя да получава стотици милиони щатски долари, в случай че не извършва дилемите си ", добави той.

„ Така че работим върху задачата. Как ще наподобява? Направихме това и като част от незабавния проект на президента за битка с ХИВ ", разясни дипломатът Помпео. Това е самодейност, стартирана през 2003 година от 43-ия президент на Съединени американски щати Джордж Буш, написа организация " Фокус ". Помпео увери, че Съединени американски щати знаят „ по какъв начин да работят в интернационалното опазване на здравето “. „ СЗО просто не се оправи с поверената задача. Според президента на Съединени американски щати, в случай че интернационална организация работи, тогава това е добре. Ако не, тогава просто няма да сме нейни членове ", добави държавният секретар на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР