Държавният секретар на САЩ коментира по необичаен начин руското нахлуване

...
Държавният секретар на САЩ коментира по необичаен начин руското нахлуване
Коментари Харесай

Обрат! Защо Блинкен благодари на Путин

Държавният секретар на Съединени американски щати разяснява по необикновен метод съветското навлизане в Украйна и идното през днешния ден присъединение на Финландия към НАТО.

" Изкушавам се да кажа, че би трябвало да благодарим на (руския президент Владимир) Путин, тъй като съумя да форсира нещо, което твърдеше, че се пробва да предотврати ", съобщи Антъни Блинкън 
-->
По неговите думи Путин е предиздвикал доста страни да схванат, че би трябвало да създадат повече, с цел да обезпечат личната си защита и да могат да се предпазят от съветско нахлуване. " В последните години следим най-голямото доближаване сред Съединени американски щати и Европа, което съм виждал в последните 30 години ", добави той. Блинкън съобщи, че днешният ден е в действителност исторически.

" Едва ли има по-добър метод да отбележим годишнината от подписването на Вашингтонския контракт от приемането на нова страна в пакта ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той означи, Украйна ще бъде съществена тематика на започващата през днешния ден двудневна среща на външните министри от алианса в Брюксел. " Русия и Китай от ден на ден се сближават, а това значи да бъдем все по-единни в НАТО и с нашите сътрудници по света ", добави той, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР