Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще пътува до Израел

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще пътува до Израел
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще пътува до Израел и Йордания

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ще пътува до Израел и Йордания в края на седмицата, заяви Държавният департамент, защото напрежението остава високо Ескалиращата война на Израел против Хамас в Газа.

Говорителят на Държавния департамент Матю Милър сподели в сряда, че Блинкен ще стартира пътуването си в петък, второто му посещаване в района за по-малко от месец, със среща с израелския министър председател Бенямин Нетаняху по маршрута.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Йордания отзовава посланика си в Израел, с цел да стачкува против „ злополуката “ в Газа Единствената онкологична болница в Газа затваря след привършване на горивото „ Ние отхвърляме насилственото разселване “ в Газа: Абас споделя на Блинкен в Йордания завършек на списъка

„ Той ще повтори поддръжката на Съединени американски щати за правото на Израел да се пази в сходство с интернационалното филантропично право и ще разиска нуждата да се вземат всички защитни ограничения за минимизиране на цивилните жертви, както и нашата работа за даване на филантропична помощ “, сподели Милър на членовете от пресата.

Съобщението идва, откакто Съединени американски щати потвърдиха, че първите техни жители са съумели да изоставен Газа през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа в Египет.

Милър удостовери, че „ първична група “ жители на Съединени американски щати е измежду чужденците, минали в Египет, само че не даде брой.

Президентът Джо Байдън сподели, че администрацията му ще работи, с цел да подсигурява, че повече жители на Съединени американски щати ще могат да изоставен Газа през идващите дни.


Планираното посещаване на Блинкен идва, когато Израел ускорява въздушното бомбардиране на Газа и постепенно усилва наземните интервенции в линията, където израелските въздушни набези и ограничаващата блокада сътвориха ужасни филантропични условия.

Йордания отзова своя дипломат от Израел в сряда, заявявайки, че те няма да се върнат, до момента в който Израел не спре офанзивата си.

Израел отхвърли възходящите апели за преустановяване на огъня и съобщи, че се бори за свалянето на палестинската формация Хамас, която предприе смъртоносна офанзива против Южен Израел на 7 октомври, която съгласно израелските управляващи е умъртвила повече от 1400 души, множеството от които цивилни.

Правозащитни групи, интернационалните организации като Организация на обединените нации и прилежащи страни като Йордания привлякоха внимание към опустошителния резултат от офанзивите и жестоката блокада на Израел върху 2,3 милиона палестинци в Газа, където съгласно управляващите 8796 души са били убити, повече от една трета от тях деца.

Арабските страни осъдиха израелската офанзива против гъсто популации бежански лагер Джабалия в северната част на Газа във вторник, която изравни цялостен блок от жилища и умъртви десетки хора, съгласно палестинските управляващи.

Здравните услуги също са доведени до лимита си или са затворени в Газа, защото обсадата на Израел стопира достъпа до артикули от първа нужда като гориво, електричество и медицински консумативи.


Съединени американски щати разочароваха арабските си съдружници, като поддържаха Израел, до момента в който публични лица смекчават изказванията за поддръжка с апели Израел да се придържа към интернационалното право по време на акцията си, само че отхвърляйки апелите за преустановяване на боевете.

Запитан за решението на Йордания да изтегли своя посланик от Израел, Милър сподели, че Съединени американски щати споделят „ загрижеността, която показаха по отношение на тежката филантропична обстановка в Газа “, само че че намаляването на дипломатическите канали „ не е продуктивно “.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР