Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристигна в Кайро за

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристигна в Кайро за
Коментари Харесай

Блинкън търси напредък по споразумението за прекратяване на огъня за заложници в Газа на срещи в Египет

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен дойде в Кайро за среща с египетски водачи, която съгласно американските публични лица ще се концентрира основно върху задачата за договаряния за преустановяване на огъня във войната Израел-Хамас в подмяна на освобождение на заложници, държани от екстремистите.

Посещението на господин Блинкен идва и на фона на възходяща угриженост в Египет по отношение на декларираните планове на Израел да разшири борбата в Газа до региони на Египетската граница, която е препълнена с разселени палестинци.

Министърът на защитата на Израел сподели, че офанзивата на страната в последна сметка ще доближи до град Рафа, на границата с Египет, където повече от половината от 2,3-милионното население на Газа са потърсили леговище и живеят във все по-мизерни условия.

Хуманитарни наблюдаващи на Организация на обединените нации обявиха във вторник, че израелските заповеди за евакуация към този момент обгръщат две трети от територията на Газа, карайки още хиляди хора всеки ден към граничните региони.

< br>
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР