Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен поздрави България за Националния

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен поздрави България за Националния
Коментари Харесай

Блинкен поздрави България за 3 март: Обединени сме в усилията да подкрепим Украйна срещу военната агресия на Кремъл

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен поздрави България за Националния празник 3 март.

 В изказване, оповестено през днешния ден на страницата на Държавния департамент, Блинкен сподели:

" От името на Съединени американски щати приемете моите най-хубави пожелания към българския народ по случай 146-та годишнина от деня на Освобождението на България.

Съединени американски щати надълбоко ценят нашите повече от 120-годишни дипломатически връзки с България. Партньорството ни, основаващо се на споделени демократични идеали, предизвиква мира и просперитета на нашите два народа и способства за единството и сигурността на Европа и трансатлантическата общественост.

Признаваме уговорката на България да задълбочи своята интеграция в европейските институции, да подсигурява енергийната си сигурност и своята икономическа жизненост и да укрепи партньорството си със съдружниците от НАТО. Обединени сме в напъните си да подкрепим Украйна и народа ѝ в битката им да защитят тяхната страна и независимост от военната експанзия на Кремъл.

Очаквам с неспокойствие по-нататъшно партньорство в насърчаването на по-сигурно, проспериращо и заслужено бъдеще за нашите две свободолюбиви народи ", се споделя в изказването на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР