Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън разговаря днес в Кайро

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън разговаря днес в Кайро
Коментари Харесай

Антъни Блинкън се срещна с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси в Кайро

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън беседва през днешния ден в Кайро с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси в границите на тридневното си посещаване в Близкия изток на фона на ескалиращо напрежение сред Израел и палестинци, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Освен с президента Ас Сиси в Египет Блинкън ще се срещне и с външния министър Самех Шукри. В хода на диалозите се чака да бъдат разисквани районни проблеми като опити за възобновяване на политически преход в Судан и патовата обстановка сред враждуващи фракции в Либия.

Блинкън " означи, че съществуването на обединена интернационална поддръжка е извънредно значимо за свикването на избори в Либия и акцентира смисъла на рамково политическо съглашение за реализиране на народна власт в Судан ", сподели представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс.

По-късно през днешния ден Блинкън ще отпътува за Ерусалим, където ще се срещне с израелския министър председател Бенямин Нетаняху на фона на безпокойството в страната и в чужбина от политиката на неговото дясно държавно управление.

Блинкън ще посети също Рамала, с цел да се срещне с президента на палестинската автономност Махмуд Абас.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР