Държавният секретар на Съединените щатиАнтъни Блинкън се срещна с президента

...
Държавният секретар на Съединените щатиАнтъни Блинкън се срещна с президента
Коментари Харесай

Блинкън на срещата с Абас: Хамас не защитава правата на палестинците

Държавният секретар на Съединените щатиАнтъни Блинкън се срещна с президента на Палестинската автономност Махмуд Абасв йорданската столица Аман, заяви Дарик с позоваване на представителя на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър.

Държавният секретар изрично потвърдиосъдителната позиция на Вашингтон по отношениена " отвратителните терористични офанзиви " на " Хамас " против Израел. Той разказа в детайли напъните на Съединени американски щати за съгласуване на дейностите с сътрудниците, за дабъде предотвратено разрастването на спора.

Американският първи посланик изразисъболезнования към фамилиите на палестинските цивилни жертвии още веднъж акцентира, че " Хамас " не пази законното право на палестинския народ на достолепие, независимост, правдивост и самоопределяне.

Блинкън благодари на Абас и неговия екип заработата им за по-нататъшно усмиряване на ситуациятав изгода на палестинците, израелците и десетките хиляди американци, които също назовават Западния бряг собствен дом.

Той удостовери и уговорката на Вашингтон за съдействие с палестинското управление и народ в напъните за застраховане на сигурност за всички.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР