Държавният комитет за национална сигурност на Таджикистан е задържал тази

...
Държавният комитет за национална сигурност на Таджикистан е задържал тази
Коментари Харесай

Девет души са задържани в Таджикистан във връзка с атентата в Москва

Държавният комитет за национална сигурност на Таджикистан е задържал тази седмица 9 души, за които счита, че са свързани със обвинените за стрелбата в съветската концертна зала, както и с " Ислямска страна - Хорасан " (ИДИЛ-К), съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Всички те са били арестувани в понеделник в град Вахдат и са били докарани в столицата Душанбе, сподели източник пред организацията.

Същевременно заместник-министърката на труда, миграцията и заетостта на Таджикистан Шахноза Нодири съобщи, че след терористичния акт в концертната зала " Крокус сити хол " в интернет се прави опит за всяване на междуетнически и междурелигиозен спор.

" Сега в рускоезичната част на медийното пространство интензивно се стартира информацията, че измежду терористите в " Крокус сити хол " е имало лица, родени в Таджикистан. Това е очевиден опит за предизвикателство на междуетнически и междурелигиозен спор ", акцентира тя. " Освен убийството на беззащитни хора, редом с това виждаме по какъв начин всяка минута, всяка секунда се вършат опити за стартиране на следващата бомба в нашето общество, този път осведомителна ", добави Нодири в тирада, която произнесе по видеовръзка пред Международния стопански конгрес на страните-членки на Общността на самостоятелните страни.

Нодири означи, че представителството на таджикистанското министерство на труда в Русия е получило закани след терористичния акт в Подмосковието.

" Много жители на Република Таджикистан, законно упражняващи краткотрайна трудова активност на територията на Руската федерация, към този момент са се сблъсквали с прояви на ненавист и непоносимост на етническа основа ", заяви заместник-министърката, представена от съветската новинарска организация.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР