Държавният глава връчи мандат за посочване на кандидат за министър-председател

...
Държавният глава връчи мандат за посочване на кандидат за министър-председател
Коментари Харесай

Президентът: За третия мандат избрах партия в търсене на най-голям шанс за работещо редовно правителство с ясна политическа отговорност

Държавният глава връчи мандат за изтъкване на претендент за министър-председател на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “

Надявам се, че стремежът на Българска социалистическа партия към мощна обществена политика и подсилване на българския парламентаризъм ще бъде спомагателен претекст за сформиране на постоянно държавно управление. Това съобщи президентът Румен Радев, откакто връчи мандат за изтъкване на претендент за министър-председател на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “.

Президентът съобщи, че е избрал политическата групировка в търсене на максимален късмет за сформиране на работещо постоянно държавно управление с ясна политическа отговорност. Държавният глава добави, че във времена на мощно политическо опълчване Българска социалистическа партия освен е съумяла да запази разговора с всички парламентарно показани политически партии, само че и е посочила, че може да прави взаимни отстъпки и да реализира единодушие, да влиза в коалиция и да ръководи дружно със свои идеологически съперници. Българска социалистическа партия взаимодейства еднообразно добре както с новите, по този начин и със старите политически обединения в българския парламент, съобщи още президентът Радев. 

Председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова уточни, че политическата групировка ще търси единодушие, с цел да бъде формиран постоянен кабинет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР