Държавният глава Румен Радев се срещна днес с Негово Светейшество

...
Държавният глава Румен Радев се срещна днес с Негово Светейшество
Коментари Харесай

Президентът обсъди със Св.Синод промените в закона за вероизповеданията

Държавният глава Румен Радев се срещна през днешния ден с Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит в Синодната палата, по покана на митрополитите от Светия Синод на Българската православна черква (БПЦ), оповестява президентският прессекретариат.
„ Българската православна черква е страж на вярата и изконните духовни полезности съхранили българския народ през вековете във времена на тежки тествания за страната ни и постоянно ще се употребява от поддръжката на президентската институция и на мен като държавен глава ”, декларирал президентът Румен Радев по време на срещата, оповестява пък Светия Синод.
В хода на диалога са били набелязани сферите, в които двете институции влизат във взаимоотношение и бе изразена подготвеност от двете страни за по-нататъшен разговор и съдействие сред президентството и Българската православна черква в името на единството на българския народ и богатството на страната.
Президентът споделил своето виждане за законови промени, които да подсигуряват независимостта на вероизповеданията в страната от външни сили и непознати страни, както и сигурността на българските жители и България, и изслуша вижданията на членовете на Светия Синод, отпред с Патриарх Неофит по този въпрос.
Румен Радев поел ангажимент да инициира работна среща по въпросите на религиозното обучение с присъединяване на обичайните вероизповедания в страната и ангажираните с това държавните институции.
От името на Светия Синод Светейшия патриарх Неофит подари на президента икона на Пресвета Богородица за благословение и в памет от този ден, описват още от Светия синод.
Президентът Румен Радев и патриарх Неофит бяха единомислещи, че единствено в единодушие и с общи дейности може да имаме триумф като общество и страна, прибавят пък от президентството
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР