Държавният глава Румен Радев се превръща във все по-голям проблем

...
Държавният глава Румен Радев се превръща във все по-голям проблем
Коментари Харесай

Близнашки: Президентът Радев е вълк в овча кожа

Държавният глава Румен Радев се трансформира във все по-голям проблем за страната. „ Ти си се заклел да спазваш Конституцията, не можеш да тръгваш против нея. Едно е да атакуваш държавното управление, друго е да разрушаваш страната,, съобщи пред нова телевизия преподавателят по конституционно прави и някогашен длъжностен министър председател Георги Близнашки.

Президентът се оказал вълк, облечен в овча кожа, възмути се Близнашки. „ Той се стреми да се отиде към властническа форма на ръководство. Трябва да се разбере, че демокрацията е необратим развой и никой не може да промени това “, сподели още професорът.

Президентът се повлия от фактори, които желаят властта неотложно. Българска социалистическа партия вярно първоначално потеглиха да търсят единодушие, само че след това се отклониха “, разясни преподавателят по конституционно право.

Според него внушенията за тирания на сегашните ръководещи „ отидоха по дяволите “. „ При нас нещата се разпростряха в границите на Конституцията. Опозицията не спря да приказва, до момента в който трябваше да има консолидация “, изясни специалистът. Обявяването на изключителна обстановка е заложено в закона, тъй като бе нужно да се опазят животът и здравето на хората. Бе лимитирано единствено правото на напредване.

Близнашки счита, че различен неверен ход на Радев е пристигнал още преди този момент – да пита Конституционния съд за пояснение имунитета на президента.

„ Като цяло се справихме по един доста добър метод. За Бойко Борисов изключителното състояние е неговата буря. Той е точният човек в точното време. Успяхме да овладеем обстановката, тъй като създадохме организацията по-рано “, съобщи проф. Георги Близнашки във връзка развиването на епидемията от ковид у нас.

„ Разпространението на ковид се ограничи. Взеха се решителни ограничения в ранната фаза. Основното значимо е събитието, че хората схванаха, че страната я има, тя е тук. Ситуацията остана под надзор от самото начало. Лично аз скърбя, че не издържахме още две седмици, тъй като беше належащо. Ние разхлабихме ограниченията, тъй като други започнаха да го вършат. Предупрежденията, че в България следва втора вълна, вървят “, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР