Държавният глава Румен Радев посрещна абитуриенти от специализирани институции за

...
Държавният глава Румен Радев посрещна абитуриенти от специализирани институции за
Коментари Харесай

Радев към абитуриенти: Бъдете смели когато мечтаете и постигате мечтите си

Държавният глава Румен Радев посрещна зрелостници от профилирани институции за деца и младежи от цялата страна в президентството . Той им пожела да мечтаят доста и още повече да работят, тъй че фантазиите им да се осъществен.
 Радев зрелостници БГНЕС
Днес е т радиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно състояние. Събитието е част от благотворителната самодейност на президента „ Подкрепи една фантазия “ . В рамките на самодейността младежите, израснали без наставнически грижи, получават информация и упътвания за своята професионална реализация или образование. През образователната 2017/2018 година в нея ще вземат участие 124 младежи. За 54 от тях експертите от Бюрата по труда търсят подобаваща форма на претовареност, а 26 са избрали да не престават своето обучение във висше учебно заведение. 44 от младежите ще бъдат настанени в различен тип обществена услуга поради висока степен на увреждане и трайно понижена продуктивност.

 
 Радев зрелостници БГНЕС
Държаният глава не скри, че е извънредно щастлив да види Гербовата зала " толкоз красива, млада, усмихната ". Той показа и че се вълнува, че е хазаин на 107 зрелостници. „ Това е значим миг от вашия живот завършвате обучение, ставате зрели хора, само че знайте, че уроците и ученето не престават. Затова ви поисквам да бъдете усърдни и любопитни, когато ви следва да научавате нещо ново. Да бъдете виновни и към себе си, и към близките, да имате високи цели в живота и да ги отстоявате, да бъдете смели, когато мечтаете и когато постигате фантазиите си ”, сподели Румен Радев.-->
 Радев зрелостници БГНЕС

Президентът благодари на всички представители на бизнеса, на донорите, които подкрепили финансово самодейността . „ За тези от вас, които поемат по пътя на висшето обучение, знайте, че самодейността има финансова поддръжка като еднократна финансова стипендия ”, сподели Радев. Той уточни и че по самодейност на брачната половинка му от тази година „ Подкрепи фантазия “ има и ново измерение, обвързвано с професионално образование и реализация, и това е в партньорство с браншови и професионални организации.
 Радев зрелостници БГНЕС
Тържеството за абитуриентския бал ще се състои тази вечер в НДК. Над 30 донори поддържаха финансово организацията на абитуриентския бал за младежите в неравностойно състояние и еднократната стипендия за зрелостниците, които ще продължат образованието си във висше учебно заведение или професионален лицей.
 Радев зрелостници БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР