Държавният глава обяви пред журналисти, че е негов дълг да

...
Държавният глава обяви пред журналисти, че е негов дълг да
Коментари Харесай

Денков за Конституцията: Президентът е заинтересовано лице, не оценява обективно

Държавният глава разгласи пред публицисти, че е негов дълг да сезира Конституционния съд.

Премиерът отговори на въпроса в границите на събитието по връчването на свидетелствата за летателна дееспособност на първите шестима водачи, които ще извършват интервенции по незабавна здравна помощ по въздух - HEMS.

Денков уточни, че по никакъв метод измененията в Конституцията не се вършат съответно против президента. " Всякакви спекулации, че се прави нещо против съответен човек, нямат никакво съображение ", съобщи той.

Премиерът изясни, че с промените служебните държавни управления не се отстраняват, каквото предложение е имало от Венецианската комисия, защото има европейски страни без такива държавни управления. Мисля, че задоволително ясно беше обяснено, че служебните държавни управления са замислени в Конституцията като временен интервал от едно постоянно към друго постоянно парламентарно болшинство с съществена задача да обезпечат почтени избори, сподели Николай Денков и добави, че това, че през последните години се осъществя друга обстановка, демонстрира, че имаме проблем в Конституцията. Според него този проблем е бил адресиран по много съответен метод с измененията.

По думите му доста по-важни са измененията в Конституцията, свързани с правосъдната система. Това са промени, които се чакат от доста години и фактически се веселя, че имаме конституционно болшинство, което ги гласоподава, разяснява министър-председателят.

" Текстовете, които бяха гласувани, са съгласувани с Венецианската комисия и с Европейската комисия. Свързани са с оферти по Доклада за върховенството на правото от Европейската комисия ", обърна внимание Денков и акцентира, че всевъзможни спекулации, че това са решения, които хора в България в стеснен кръг са взели, въобще не подхождат на действителността.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР