Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин се опитва да

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин се опитва да
Коментари Харесай

ISW: Кремъл създава информационни условия за дългосрочна окупация на Украйна

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин се пробва да употребява докладваните рекордни равнища на изборна интензивност и поддръжка за неговата кандидатура за президентския пост, с цел да сътвори осведомителни условия за продължителна война в Украйна. Това се споделя в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предават РБК-Украйна и " Фокус ".

В текста се напомня, че съгласно данни на съветската Централна изборна комисия (ЦИК) Путин е събрал рекордните 88,12% до 95,23% в следените от силите на Москва Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска области и Крим.

" Руските окупационни чиновници евентуално са симулирали рекордно висока поддръжка за Путин в окупираните територии на Украйна и са принудили украинците да вземат участие в " избори “, които всъщност са били насилствени, поради огромния брой съветски сили в окупираната част на Украйна “, рапортува ISW.

На конференция след резултатите от гласуването, не престават от ISW, Путин съобщи, че не е очаквал толкоз високи изборни резултати в окупираните територии на Украйна. Той означи също, че резултатите демонстрират " признателност за съветската отбрана " и добави, че Москва ще направи всичко, с цел да обезпечи " отбраната " на краткотрайно окупираната Украйна.

" По този метод Путин продължава напъните си да сътвори осведомителни условия за оправдаване на нескончаем спор и дълготрайна окупация на Украйна под прикритието на " отбрана " на цивилни в Украйна, които са в заплаха единствено заради съветската инвазия ", се отбелязва в отчета на ISW.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР