Държавният глава на КНДР Ким Чен-ун и на Република Корея

...
Държавният глава на КНДР Ким Чен-ун и на Република Корея
Коментари Харесай

Историческо споразумение между лидерите на Северна и Южна Корея

Държавният глава на КНДР Ким Чен-ун и на Република Корея Мун Дже Ин организираха в сряда в Пхенян втори кръг договаряния, оповестиха от пресцентъра на събитието в Сеул, който провежда и директното телевизионно предаване на знаковото събитие.

Разговорите се организират в постройката на държавната резиденция за високопоставени посетители "Пекхвавон ", където е отседнал и президентът на Южна Корея.

Лидерите на двете Кореи сложиха подписите си под заключителния документ, след което позираха за фотографите със стиснати ръце. Това е и трета среща в границите на актуалната година сред южнокорейския президент Мун Дже Ин и водача на КНДР Ким Чен-ун.

Главната тематика, която беше разисквана по време на договарянията е опцията за обновяване на разговора сред КНДР и Съединени американски щати и обвързваният с това въпрос за денуклеаризация на полуострова, а също проблемите на сигурността и нормализацията на двустранните връзки.

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин разгласи по време на конференцията след края на срещата на върха в Пхенян, че чака водачът на КНДР Ким Чен-ун да посети Сеул до края на 2018 година, предава ТАСС.

Според Мун една сходна аудиенция ще повлияе позитивно на развиването на двустранните връзки.

"В случай, че не възникне нещо непредвидено, визитата би трябвало да се реализира до края на тази година ", означи президентът на Република Корея. Според него тази аудиенция ще бъде "повратен миг в междукорейските връзки ".

Ким удостовери, че има желание да посети столицата на Южна Корея в "най-близко време ".

Република Корея и КНДР имат намерение да подадат обща кандидатура за осъществяване на летните Олимпийски игри през 2032 година, се споделя в заключителната декларация от срещата на върха в Пхенян.

"Постигната бе договореност за взаимно подаване на заявление за осъществяване на Олимпийски игри през 2032 година ", написа в документа. По-рано за сходна опция загатна и южнокорейският министър на културата и спорта То Чун Хуан. Той счита, че проявата може да бъде проведена взаимно от двете столици Сеул и Пхенян.

Двете страни взеха решение и за започване на развой на координиране за присъединяване в Олимпийските игри в Токио през 2020 година с обединени тимове по разнообразни типове спорт. Двете Кореи към този момент имат сходен опит, защото на 9 февруари делегациите на двете страни минаха под флага на обединена Корея по време на церемонията по разкриване на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг - 2018. В олимпийската конкуренция по хокей на лед за дами също се включи единен тим. В Азиатските игри - 2018 двете Кореи също вземат участие с общи тимове в няколко типа спорт.

Ким Чен-ун с нова визия и с жена си. Недостиг на храна ли

Срещата Тръмп-Ким отдалечила нуклеарна злополука

Историческо здрависване и първи думи на Тръмп и Ким

Какво би трябвало да знаем преди значимата среща Ким- Тръмп

Последните фотоси на Ким Чен-ун провокираха отвращение

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР