Държавният глава на Франция Еманюел Макрон увери съюзниците си, че

...
Държавният глава на Франция Еманюел Макрон увери съюзниците си, че
Коментари Харесай

Макрон увери – няма да се наложи намеса на САЩ или НАТО, ако Франция прати войски в Украйна

Държавният глава на Франция Еманюел Макрон увери съдружниците си, че в случай че Париж изпрати войски в Украйна и Русия ги нападне, няма да се наложи намесата на силите на НАТО или Съединени американски щати, оповестява американският вестник The Wall Street Journal, като се базира на публични лица, поискали анонимност.

" Администрацията на (президента на Съединени американски щати Джо) Байдън бе загрижена, че Русия може да нападна френски войски, в случай че такива бъдат изпратени в Украйна ", цитира изданието думите на представител на Вашингтон.

Той добави, че това може да докара до въвличането на Франция и вероятно на други западни страни в спора.

Според вестника вероятността за наличие на западен личен състав в Украйна, както граждански, по този начин и боен, повдига належащи въпроси за това по какъв начин би трябвало да реагират съдружниците, в случай че някой от тях загине заради съветски удар.

Но Макрон увери Вашингтон, че освен това развиване на събитията няма да се наложи тяхната интервенция.

В края на февруари френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Париж ще направи всичко, с цел да попречи на Москва " да завоюва тази война “. По думите му западните страни са обсъждали опцията за изпращане на войски в Украйна, само че към момента не е допустимо да се реализира консенсус по въпроса.

По-късно Макрон, който провокира политическа стихия с изказването си както в страната, по този начин и измежду съдружниците си в НАТО, означи, че думите му са били деликатно премислени. Той също по този начин уточни, че Париж няма " граници и червени линии “ по въпроса за помощта на Киев.

Инфо: Агенция " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР