Държавният газов доставчик Булгаргаз“ има нов изпълнителен директор – Веселин

...
Държавният газов доставчик Булгаргаз“ има нов изпълнителен директор – Веселин
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ е с нов директор – Веселин Синабов, от поста е освободена Деница Златева

Държавният газов снабдител „ Булгаргаз “ има нов изпълнителен шеф – Веселин Синабов, който досега беше в съвета на шефовете на компанията. От поста е освободена Деница Златева, която оглави сдружението по линия на едно от служебните държавни управления на президента Румен Радев.

Промяна в „ Булгаргаз “ е нужна, тъй като сдружението е в тежко финансово положение поради неизгодния контракт с турската „ Боташ “, подписан от служебното държавно управление на Радев.

Рокадите са осъществени от управлението на БЕХ, което е на послушание на енергийния министър Владимир Малинов.

Новият изпълнителен шеф на сдружението Веселин Синабов последните две години е бил търговски шеф в „ Булгаргаз “, седем години е заемал позиции в систематичния оператор „ Булгартрансгаз “. Според визитката му в LinkedIn е приключил в Русия, като също по този начин е работил и в „ Овергаз “.

Сменен е и съвсем целият съвет на шефовете, като новите, които влизат, са Михаил Милков, Бянка Рачева и Марин Филиповски.

Михаил Милков има дълготраен опит в региона на енергетиката, с профил финанси. Към момента е шеф дирекция „ Финанси и бюджети “ в „ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД.

Бянка Рачева е с опит като юристконсулт и от 2020 година е юрист. От януари 2013 година Марин Филиповски работи в дирекция „ Доставки на природен газ “, а от юни 2004 година до ноември 2012 година е работил в „ Софиягаз “ ЕАД, добавя се още в известието.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР