Държавният фонд "Земеделие" (ДФЗ) открива процедура по издаване на актове

...
Държавният фонд "Земеделие" (ДФЗ) открива процедура по издаване на актове
Коментари Харесай

ДФ Земеделие глобява 158 къщи за гости с пълна санкция за общо над 43 млн. лева

Държавният фонд "Земеделие " (ДФЗ) открива процедура по издаване на актове за определяне на обществено държавно взимане по отношение на инспекция на къщи за посетители, оповестиха от фонда.

До момента са обработени 276 от общо 288 плана, получили финансиране за създаване по ПРСР 2007-2013 година Открити към този момент са 253 производства за общо 46,4 млн. лева От тях 158 плана са с наложена цялостна глоба от 100 % за общо 43,1 млн. лева Останалите 95 плана са с частична глоба, която възлиза на 3,3 млн. лв.. Проектите, на които не е наложена глоба все още са 23. По останалите 12 вложения още няма изговаряне и са в развой на обработка. За тях е належащо осъществяване на детайлизиран разбор и инспекция, в това число приемане при нужда на информация и от други институции.

Предадоха на съд някогашния зам.-министър Манолев за точене на евросредства от програмата за къщи за посетители

Санкциите, които ДФЗ - Разплащателна организация постанова, са вследствие на събраните документи и информация по време на осъществяване на инспекциите от страна на фонда. Съгласно разпоредбите се дефинира и размерът, предстоящ на възобновяване на част или цялата получена безплатна финансова помощ - в сходство със степента, тежестта и продължителността на откритите нарушавания.

Мехмед Дикме: Основна виновност за проблемите с къщите за посетители носи Държавна фирма "Земеделие "

Най-честите нарушавания при плановете за къщи за посетители, установени от ДФЗ - РА, са свързани с несъблюдение на индикаторите на утвърждения бизнес проект. По-конкретно, откритите нарушавания за несъблюдение на осъществените доходи от подкрепената активност, несъблюдение на уговорката за основаване на нови работни места, липса на активи, за които е изплатена дотацията, както и изкуствено основани условия, за приемане на преимущество в несъгласие с задачите на мярката.

Румяна Арнаудова разкри детайлности за инспекциите на къщи за посетители в страната

От ДФЗ напомнят, че по предписание на министъра на земеделието, храните и горите през юни тази година бяха тествани всички планове, получили финансиране за създаване на къщи за посетители по ПРСР 2007-2013 година, за които 5-годишния интервал на мониторинг не беше изминал. Екипите на ДФЗ ревизираха общо 295 къщи за посетители. От тях 288 плана бяха в интервал на мониторинг и 7 - в отвън мониторингов интервал, по постъпили сигнали на публицисти. Проверките бяха осъществени в наличието на медиите. Общата дотация за всички 288 къщи за посетители възлиза на 81 млн. лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР