Държавният департамент съобщи, че вторият загинал е 52-годишният Стивън Забелски

...
Държавният департамент съобщи, че вторият загинал е 52-годишният Стивън Забелски
Коментари Харесай

Втори американец е убит в Украйна, потвърди Вашингтон

Държавният департамент заяви, че вторият умрял е 52-годишният Стивън Забелски и разясни, че се оказва консулско подпомагане на фамилията му.

" Призовавам американските жители да не пътуват до Украйна поради въоръжения спор там и поради риска те да бъдат взети на прицел поради американската си народност от представители по сигурността на съветското държавно управление, намиращи се в Украйна ", съобщи представител на департамента, представен от Българска телеграфна агенция.

Той прикани американците, които се намират в Украйна, да я изоставен неотложно, в случай че пътуването е несъмнено, с публичен или частен превоз по суша.

Стивън Забелски е вторият американец, погубен в сражения в Украйна от началото на съветската инвазия.

Бившият американски морски пехотинец, 22-годишният Уили Джоузеф Кенсъл, бе погубен в Украйна края на април.

От некролог, оповестен от вестник в щата Ню Йорк, в който живеел Стивън Забелски, в този момент излиза наяве, че той е някогашен строителен служащ и че има брачна половинка и пет доведени деца. Той е и някогашен боен от сухопътните сили на Съединени американски щати. Забелски е починал на 15 май по време на сражения в село Дорожнянк в Украйна, се споделя още в текста.

А съгласно източници на сп. " Ролинг стоун " той е стъпил на мина, която се е взривила.

Смъртта му бе доказана в миг, в който стана ясно, че двама американски военни, които са се сражавали като доброволци на страната на украинските сили, са били пленени при започване на юни в Източна Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР