Държавният департамент по здравеопазване на Мисисипи публикува констатациите в сряда.Комитетът

...
Държавният департамент по здравеопазване на Мисисипи публикува констатациите в сряда.Комитетът
Коментари Харесай

Майчината смъртност е много по-висока при чернокожите жени, отколкото при белите жени в Мисисипи, се казва в проучването

Държавният департамент по опазване на здравето на Мисисипи разгласява констатациите в сряда.

Комитетът сподели, че 80% от бременността са свързани Смъртните случаи в Мисисипи сред 2016 година и 2020 година се смятат за предотвратими, а сърдечно-съдовите болести и хипертонията не престават да способстват най-вече за майчината смъртност.

Жените се нуждаят от цялостна първична грижа преди, по време и след бременността, само че доста хора живеят в региони, където здравето услугите за грижи са нищожни, пишат Оуенс и Мичъл.

„ Значителна част от тези грижи се поемат от по-малки лечебни заведения с лимитирани запаси, доста от които са изправени пред допустимо закриване и ограничение или преустановяване на даването на акушерски услуги, в допълнение увеличавайки тежестта, поемана от индивидите и техните общности “, пишат те.

Комитетът за обзор на майчината смъртност беше образуван през 2017 година и неговите членове включват лекари, медицински сестри, специалисти по публично здраве и други, които р...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР