Държавният департамент на САЩ започва разследване на действията на американския

...
Държавният департамент на САЩ започва разследване на действията на американския
Коментари Харесай

Държавният департамент ще разследва Байдън

Държавният департамент на Съединени американски щати стартира следствие на дейностите на американския президент Джо Байдън при изтеглянето на войските на Съединени американски щати от Афганистан. Това написа в своя публикация в. Политико. Делото е огромно и в него ще бъдат обединени поредност от следствия за края на дипломатическите интервенции на администрацията на Байдън в Афганистан. В. Политико се базира на данни от публични лица от Държавния департамент и Конгреса, както и на документи, с които медията разполага.

Разследванията ще се съсредоточат върху програмата за специфични имигрантски визи на Държавния департамент; на евакуацията на избрани жители на Афганистан в Съединени американски щати и представянето им като бежанци, а след това и приемането им на виза за страната, както и дейности по незабавната евакуация на посолството на Съединени американски щати в Кабул, съобщи БГНЕС.

Даяна Шоу, изпълняваща длъжността основен контрольор на отрасловия отдел в Департамента, заяви за следствията пред Конгреса. „ Предвид покачвания интерес към тематиката и комплицираното взаимоотношение сред голям брой институции и управляващи, желаех да уведомя сътрудниците от Конгреса за следствията против президента “, написа Шоу в писмото си, изпратено до Департамента. Множество министерства и организации настояват, че неуспехът на задачата по евакуация се дължи на несполучливата съгласуваност сред доста отдели и организации, откакто президентът Джо Байдън разпореди цялостно евакуиране на американските сили от страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР