Държавният департамент на САЩ поздрави България и Македония за подписването

...
Държавният департамент на САЩ поздрави България и Македония за подписването
Коментари Харесай

Държавният департамент: България и Македония са за пример

Държавният департамент на Съединени американски щати поздрави България и Македония за подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие.

" Това значимо и напредничаво съглашение признава към този момент съществуващите мощни връзки сред двете страни и отваря вратата за даже по-близко съдействие отсега нататък в сфери от инфраструктурата до културата.

Подписването на Договора ще способства за политическата непоклатимост и икономическото развиване в целия район и дава насърчителен образец за това по какъв начин разликите сред съседите могат да бъдат решени по кротичък път. "

Това гласи изказването на департамента. То идва, откакто двете посолства на Съединени американски щати в Скопие и София също насочиха поздравления.

" Това съглашение показва, че двете страни са решени да преодолеят двустранните проблеми и е ентусиазъм за целия район. То е положителна стъпка към добросъседски връзки и укрепване на европейската вероятност за Бившата югославска република Македония в полза на нейните жители ", споделиха Върховният представител по външните връзки и зам-председател на Европейската комисия Федерика Могерини и нейният сътрудник Йоханес Хан, отговарящ за връзките със съседите на Европейски Съюз.
Договорът се подписа след дългогодишно отсрочване, а с него двете страни публично признават, че имат " обща история ". Според Борисов той би трябвало да постави край и на антибългарската агитация в Македония.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР