Държавният бюджет ще бъде актуализиран за втори път заради ангажиментите

...
Държавният бюджет ще бъде актуализиран за втори път заради ангажиментите
Коментари Харесай

Втора актуализация на бюджет 2020 заради спасителния план на Европа

Държавният бюджет ще бъде обновен за повторно поради уговорките на страната ни, свързани с общия европейски метод за намаляване на икономическия потрес от рецесията от Covid-19. Законопроектът е бил импортиран в Народното събрание през вчерашния ден вечерта, на 18 юни. Текстовете могат да бъдат намерини на страницата на Народното събрание.
Две са главните промени във финансовият закон на страната. Те са свързани с увеличение на държавните гаранции и с приноса на България към Паневропейския гаранционен фонд за справяне с рецесията, подбудена от ковид..
За да взе участие в инструмента SURE, България би трябвало да обезпечи гаранции на стойност малко над 107 милиона евро или към 210 милиона лв., излиза наяве от претекстовете на законопроекта.
Също по този начин за българския принос към Паневропейски фонд посредством Европейската капиталова банка са нужни 51 милиона евро или малко над 100 милиона лв..
Практически измененията в държавния бюджет са механически, само че би трябвало да бъдат утвърдени от Народното събрание. Те бяха утвърдени от Министерския съвет на 17 юни.
Европейски Съюз е на път да се провали с Плана за икономическо възобновяване от коронавируса
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР