“Държавният бюджет навлиза в своята първа фаза, а именно междуведомствено

...
“Държавният бюджет навлиза в своята първа фаза, а именно междуведомствено
Коментари Харесай

Венко Сабрутев, ПП-ДБ: Склонни сме да изслушаме колегите от ГЕРБ за бюджета

“Държавният бюджет навлиза в своята първа фаза, а точно междуведомствено разискване. Тепърва ще се преглежда в комисии, занапред ще се чуват мненията на заинтригувани страни. Аз поздравявам сътрудниците от ГЕРБ за това, че разсъдъкът надви над предизборните страсти.

Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев, представен от БГНЕС. По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази различия сред сътрудниците в ръководството по отношение на държавния бюджет за 2024 година.

 „ По време на разискването на държавния бюджет сме склонни да изслушаме безусловно всички гледни точки, в това число и на сътрудниците от ГЕРБ , като откровено се надяваме, че няма да тръгнат в посока основните политики, които са заложени в държавния бюджет, а точно повишение на стандарта на живот на хората в България ", акцентира Сабрутев. Той посочи, че има поради повишението на пенсиите, повдигането на минималната работна заплата, финансовата стратегия и „ доста спомагателни средства, които са заложени за опазване на здравето и обучение “ .

„ Относно политическата дъвка, която се дъвче за корпоративния налог, желая ясно да уточним, че това е условие на евродиректива, която ще засегне едвам към 20 компании в България, които имат оборот над 750 млн. евро ", изясни той. По думите му, който тръгне против тази Евродиректива, в действителност, потегля против България и участието в Европейския съюз (ЕС).

Сабрутев разяснява, че пенсиите нарастват с 11% . „ Максималната пенсия остава 3400 лева, която е безусловно обективна в България ", добави той.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР