Държавният архив ще отвори вратите на хранилището си за пръв

...
Държавният архив ще отвори вратите на хранилището си за пръв
Коментари Харесай

С изложба за актьора Идеал Петров днес Държавният архив се включва в Нощта на музеите във Варна

Държавният списък ще отвори вратите на хранилището си за пръв път и посетителите ще могат да прегледат непрекъснатата галерия “Дейността на Държавен списък ”, научи Moreto.net.

Специално място в днешното събитие, част от Нощ на музеите и галериите, ще има галерия, отдадена на 120 години от рождението на варненския трагичен артист Идеал Петров. Експозицията ще включва персонални документи и фотоси на историческата персона, чието име шеговито се употребява като част от градския фолклор.

Архивът е основан през 1952 година и към него действат читалня, библиотека, лаборатория за консервация и реституция на документи, изложбена зала. В научно-справочната библиотека са заведени 2477 тома профилирана литература по история, архивистика и други области на науката, речници, енциклопедии, справочници, пътеводители, каталози, документални сборници, периодически издания.

От 1997 година архивът се обитава в постройка на ул. „ Преслав “ №52 във Варна, а през днешния ден ще бъде с вход свободен и удължено работно време от 17:00 до 22:30 часа. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР