Държавните медии в Северна Корея приветстваха импровизираното посещение на президента

...
Държавните медии в Северна Корея приветстваха импровизираното посещение на президента
Коментари Харесай

В Северна Корея приветстват срещата между Тръмп и Ким като невероятно събитие

Държавните медии в Северна Корея приветстваха спонтанното посещаване на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в страната като " необикновено събитие ".

В неделя Тръмп стана първият настоящ американски президент, който стъпи в Северна Корея, съпроводен от севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Тръмп по-рано написа в " Туитър ", питайки Ким дали би желал да се срещнат, до момента в който американският президент беше в Южна Корея.

Днес държавната новинарска севернокорейска организация отрази в детайли невижданата среща.

Севернокорейците рядко получават вести за външния свят, а мощно следените медии разказват Съединени американски щати като най-мразения зложелател на Северна Корея в продължение на десетилетия.

Кадрите на американския президент, стъпващ в Северна Корея като другар на Ким, ще бъдат изключителна панорама за елементарните севернокорейци.

Преговорите за противоречивата нуклеарна стратегия на Северна Корея бяха прекъснати, откакто втората среща сред двамата държавни ръководители завърши без съглашение през февруари.

След изненадващите им диалози през вчерашния ден, те потвърдиха изказванията си за другарство и обявиха, че договарянията ще продължат посредством техните договарящи екипи.

Критиците отхвърлиха събитието като акт на политически спектакъл, който не реализира забележителен прогрес във връзка с отхвърли на Северна Корея от нуклеарните си оръжия.

В извънредно бързо отразяване на събитието, държавната новинарска организация на Северна Корея назова срещата сред Ким и Тръмп " необикновено събитие ", отбелязвайки, че двамата държавни ръководители са разменили " исторически ръкостискания в Панминчжон, място, известно като знак на разделянето ". Панминчжон е пограничното село сред Северна и Южна Корея, което се намира в Демилитаризираната зона сред двете страни.

Агенцията цитира Ким, че неговите " положителни персонални връзки с президента Тръмп направиха допустима такава трагична среща единствено в границите на един ден " от оповестяването ѝ до организирането ѝ.

Те ще " не престават да създават положителни резултати, непредвидими от другите и ще работят като тайнствена мощ, която преодолява многочислените компликации и спънки в бъдеще ", се акцентира в репортажа на държавната севернокорейска организация.

Потвърждавайки мненията на Тръмп, държавната новинарска организация на Северна Корея показва, че двамата водачи са се разбрали да " поддържат тесни връзки в бъдеще " и да " възобновят и придвижат напред продуктивните разговори за нов пробив в нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров и в двустранните връзки ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР