Държавните и правителствените ръководители на Европейския съюз (ЕС) ще проведат

...
Държавните и правителствените ръководители на Европейския съюз (ЕС) ще проведат
Коментари Харесай

На спешна среща представители на ЕС обсъждат мерки за борба с пандемията от коронавирус

Държавните и държавните ръководители на Европейския съюз (ЕС) ще проведат незабавна онлайн среща на върха през днешния ден, 29-ти октомври, с цел да обсъдят ограничения за битка с пандемията на ковид , чиято скорост на разпространяване чупи нови върхове в страните от общността всеки ден. Лидерите ще се съсредоточат върху въпроси като бързо тестване, следене на инфекции и имунизации, сподели представител на Съвета на Европейски Съюз пред кореспонденти в Брюксел преди ден, написа ТАСС. По-конкретно, водачите на Европейски Съюз имат намерение да създадат оценка на „ по какъв начин да продължим групово напред по въпроса за бързото тестване “ .
Лидерите ще обсъдят „ общ метод към имунизациите “. Това включва евентуална работа по критерии за разпространяване на ваксини сред държавите-членки, общ лист с предпочитани групи за приемане на ваксини и попречване на тесни места в логистиката, споделят от Съветът на Европейски Съюз. Държавните и държавни ръководители ще обмислят „ разновидности за даване на взаимопомощ сред държавите-членки на Европейския съюз “.
 Шефът на ЕИС подаде оставка, неудовлетворен от ограниченията на Европейски Съюз против ковид Шефът на ЕИС подаде оставка, неудовлетворен от ограниченията на Европейски Съюз против ковид
Шефът на Европейският проучвателен съвет (ЕИС) е подал оставка, удостовери през днешния ден Европейски Съюз, на фона на известия, че повода е европейският...
Припомняме, че по-рано Европейсата комисия ( прикани страните от Европейски Съюз да засилят обмена на информация по отношение на битката против пандемията, с цел да подхващат координирани санитарни ограничения и да споделят нови подходи, които се употребяват в разнообразни страни за битка с заболяването. Като част от следенето на контакти, Европейска комисия предложи да се сътвори единна „ система за регистрация на пътуващи “ в Европейски Съюз , която би трябвало да се употребява за всички типове трансграничен превоз, в това число наложителното попълване на въпросник при прекосяване на границата с частни транспортни средства. Европейска комисия също по този начин предложи да се сътвори единна тактика за тестване , която да употребява общи логаритми и да подсигурява взаимно признание на проби, направени в разнообразни страни от Европейски Съюз. За да форсира процеса на тестване, Европейска комисия отпусна 100 000 000 евро за закупуване на бързи проби за антитела против ковид, които ще бъдат разпределени сред страните от Европейския съюз.
По отношение на имунизацията Европейска комисия към този момент е провела договаряния за предварителна поръчка на ваксини с шест водещи западни компании и са подписани контракти с три от тях. Европейската комисия не обмисля закупуването на съветската ваксина, като твърди, че се съмнява в нейната сигурност . В същото време източници в Брюксел признават, че Европейски Съюз просто не може да си разреши да даде на Русия този пазарен сегмент и поръчки на стойност милиарди евро. Европейска комисия чака, че най-малко една от шест западни компании ще може да показа ефикасна ваксина до края на 2020 година и, че промишлените доставки ще стартират на равнище от най-малко 20 000 000 годишно до април. В тази връзка Европейска комисия прикани всички страни от общността да разработят национални проекти за имунизация на популацията, като вземат поради както логистиката на доставката и разпространяването на имунизацията, по този начин и последователността на имунизирането на разнообразни групи от популацията, като вземе поради общественото значение на тяхната специалност (лекари и държавни управления на първо място) и принадлежност към рисковите групи (възрастни хора първо).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР