Държавните глави на Русия и Монголия - Владимир Путин и

...
Държавните глави на Русия и Монголия - Владимир Путин и
Коментари Харесай

Русия и Монголия подновиха безсрочния Договор за дружба

Държавните глави на Русия и Монголия - Владимир Путин и Халтмаагийн Батулга, са възобновили Договора за дружба и всеобхватно стратегическо партньорство сред двете страни, оповестяват съветските медии.

Путин е на посещаване в Улан Батор, като по-рано означи в изявление за монголски вестник, че договорът щял да има неопределен темперамент и извеждал двустранните връзки на качествено ново ниво .

Двете държавни управления също по този начин са подписали протоколи за обновяване на действието на Споразумението сред Русия и Монголия от 3 март 2004 година за оказване на Улан Батор от страна на Москва на безплатна военно-техническа помощ .

Руският президент счита взаимоотношението сред Москва и Улан Батор по въпросите на битката с тероризма и военно-техническото съдействие сред двете страни за основен фактор за гарантиране на сигурността в Азия .

Руският президент напомнил, че през август в Монголия се състояха следващите взаимни военни учения и добавил, че тази процедура ще продължи. По думите на съветския държавен глава позициите на Русия и Монголия по настоящи въпроси на районния и интернационалния дневен ред съвпадали или са близки.

Освен това се уголемява взаимоотношението във формата Русия - Монголия - Китай . " Приветстваме устрема на Монголия да развива по-тесни контакти с Евразийския стопански съюз ", съобщи Путин.

От своя страна монголският президент Халтмаагийн Батулга посочи, че връзките сред Монголия и Русия са достигнали ново ниво и съдействието им навлизало в нова епоха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР