Държавната схема 60:40 за субсидиране на заплатите в частния сектор

...
Държавната схема 60:40 за субсидиране на заплатите в частния сектор
Коментари Харесай

Тристранката тежко се изпокара за субсидирането на заплатите

Държавната скица " 60:40 " за субсидиране на заплатите в частния бранш поради рецесията с ковид не получи " зелена светлина " в петък.

Тежки препирни в тристранния съвет сред работодателите, синдикатите и страната попречиха на одобряването на постановлението на Министерски съвет, което би трябвало да регламентира схемата.

В четвъртък стана ясно, че страната е склонила на съществено разширение на обсега на помощта в куп браншове на стопанската система – преработващата индустрия, строителството, търговията на дребно, превозът и други

Добавени са даже характерни бизнеси като рекламни и социологически организации, ПР съвещания, че даже и издателската активност, където влизат онлайн и печатните медии. По информация на Mediapool постановлението ще се разшири и с телевизионния бизнес, което значи, че държавното управление ще заплаща 60% от заплатите и на телевизионните публицисти поради намалелите доходи от реклама.

Основните разногласия сред бизнеса и страната са свързани с това кой да поеме осигуровките върху заплатите на чиновниците без активност. Има забележки, че част от бизнес секторите са изключени от постановлението, а също и че изискванията за приемане на помощта са прекомерно рестриктивни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР