Държавната руска енергийна компания Газпром публикува нови данни, които показват,

...
Държавната руска енергийна компания Газпром публикува нови данни, които показват,
Коментари Харесай

Газпром отчете спад на производството на газ с 25%

Държавната съветска енергийна компания " Газпром " разгласява нови данни, които демонстрират, че производството й на газ е спаднало с 25%, оповестиха съветските държавни медии.


Отчетният интервал съпоставя първата половина на 2023 година с първата половина на 2022 година

" Газпром " упрекна за спада " приемането в редица страни на политически стимулирани решения, ориентирани към отвод от импорт на съветски газ ".

Газпром също регистрира спад в доставките на газ за същия интервал, защото доставките за съветските и интернационалните пазари са намалели от 225,7 милиарда кубически метра до 166 милиарда кубически метра.

Компанията уточни, че потреблението на газ се въздейства от извънредно топлото време, както и от " стопански и геополитически фактори "

От началото на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна Европейският съюз си сложи за цел да се откаже от доставките на съветски газ, както и от други изкопаеми горива.

Основен проблем е, че доста европейски страни зависят от вноса на съветското гориво и Москва понижи или прекъсна потока, с цел да подкопае поддръжката за Украйна.

През май 2023 година Европейски Съюз и Г-7 се споразумяха да забранят вноса на съветски газ по направления, където Москва е прекъснала доставките преди, с цел да се предотврати рестартирането на съветския експорт на газ по тръбопроводи по направления към страни като Полша и Германия.

Липсват обаче ограничавания на Европейски Съюз за съветския полутечен природен газ (LNG), което докара до растеж на вноса в Европейски Съюз на съветски LNG с 40% от 2021 година насам. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР