Държавната психиатрична болница Св. Иван Рилски в Курило е горяла

...
Държавната психиатрична болница Св. Иван Рилски в Курило е горяла
Коментари Харесай

Цигара на пациент подпали психиатрията в Курило

Държавната психиатрична болница " Св. Иван Рилски " в Курило е горяла тази нощ. За пожара заяви шефът на болничното заведение доктор Цветеслава Гълъбова. Щетите са единствено материални.

" Първо изгасва токът, тъй като се поврежда трафопостът. Екипът на ЧЕЗ идва доста бързо и отстранява повредата за към час. В това време пациент - постъпил е неотдавна, болен с тежки обществени проблеми, за който, естествено, не е имало място за лекуване в някоя от софийските психиатрични клиники, с цигара възпламенява дунапреновия дюшек. И става пожарът... ", споделя доктор Гълъбова в пост във Facebook. И продължава, че дежурният личен състав е реагирал стремително, въпреки и дежурни за всички пациенти да са единствено една здравна сестра и един санитар.

Те звъннали на 112, по-късно дружно с дежурния доктор почнали да гасят с подръчни средства и да изтеглят настанените в болничното заведение. Гълъбова ги загатва поименно в поста си благодарности: доктор Ирина Лазарова, сестра Станойкова и санитар Асен Ангелов.

Пожарната идва за броени минути. Шефката на психиатрията цитира сътрудника си доктор Лазарова:  " (...) Асен и Станойкова влизат в пожара и излизат с следващите заболели. Докато гореше стаята и извеждахме болните, аз виждах цялата бедност на българската психиатрия. Като завърши всичко си показах по какъв начин би пламнала цялата постройка, която е гредоред, по какъв начин ще гори и какво може да се случи с тези 60 заболели ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР