Държавната консолидационна компания, в качеството й на орган, упражняващ правата

...
Държавната консолидационна компания, в качеството й на орган, упражняващ правата
Коментари Харесай

Eдин от най-големите заводи за ремонт на летателна техника в Европа ще поддържа българските F-16

" Държавната консолидационна компания ", в качеството й на орган, упражняващ правата на страната в " Авионамс " АД, ще разпореди на дъщерното си обществено дружество построяването на базови национални качества за поддръжка на изтребители F-16 блок 70. Това гласи решение на Министерския съвет.

Предвидено е сключване на съглашение сред " Авионамс " АД и Lockheed Martin Global INC, по отношение на стратегия за индустриално съдействие F-16 блок 70. Също по този начин е планувано привеждане на съществуващите мощности и инфраструктура на " Авионамс " АД в сходство с условията на Lockheed Martin Global INC, доставка и инсталиране в " Авионамс " АД на предоставеното от Lockheed Martin Global INC безплатно съоръжение, принадлежности, запасни елементи, мостри и средства за образование, както и набиране и образование на личен състав.
 Производството на изтребителите F-16 за България стартира тази година
Производството на изтребителите F-16 за България стартира тази година

Lockheed Martin създава по 4 самолета на месец

Решението е във връзка с осъществяването на подписаното през 2019 година Рамково съглашение сред Министерството на стопанската система на България и Lockheed Martin Global INC по отношение на стратегия за индустриално съдействие F-16 блок 70. Споразумението планува " Lockheed Martin Global " INC да дефинира български сдружения, които дават отговор на условията и са в положение да изпълнят плановете, касаещи основаването на базови качества за осъществяването на ремонт и действия по поддръжка на системи, свързани с употребата на новите изтребители. След осъществено изследване от производителя е открито, че държавното дружество " Авионамс " АД дава отговор на изискванията и може да извършва действия, планувани в Програмата за индустриално съдействие F-16 блок 70, се отбелязва в решението на Министерски съвет.
 Парламентът утвърди договорката за втората партида изтребители F-16 за близо $1,3 милиарда
Парламентът утвърди договорката за втората партида изтребители F-16 за близо $1,3 милиарда

Сумата ще се заплаща разсрочена в границите на 10 години

Изграждането на базови национални качества за поддръжка на изтребител F-16 блок 70 на територията на страната ни ще разреши България да реализира лична, самостоятелна и неопосредствана от втора страна логистична поддръжка и употреба през целия дълъг витален цикъл на придобиваната отбранителна техника, основаваща се на лична софтуерна база. По този метод се реализира по-голяма самостоятелност, експедитивност на деяние и по-висока успеваемост, спрямо възможното превозване на техниката в друга страна, и се подсигурява сигурност на доставките.

Авионамс е един от най-големите фабрики за капитален ремонт и обслужване на летателна техника в Европа. Към сегашния миг завода е съсредоточил своите старания в ремонта на вертолетна техника и предлага цялостен набор от услуги по ремонта и модернизацията на хеликоптери Ми-8, Ми-17 и техните модификации с военно и гражданско предопределение, както и на хеликоптери вид Ми-24.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР