Държавната институция в лицето на г-н Радев прекрачи една червена

...
Държавната институция в лицето на г-н Радев прекрачи една червена
Коментари Харесай

Президентът Радев прекрачил червена линия, според Цвета Караянчева

Държавната институция в лицето на господин Радев прекрачи една алена линия, която я има във всички демократични цивилизации. Това разгласи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в ефира на БиТиВи.

" Трябва думите да се претеглят преди да се кажат, тъй като не сме инцидентни хора ", съобщи Караянчева и акцентира, че е неприемливо президентът да атакува Цветанов ( " ръководителят на най-голямата парламентарна група, който е определен преди единствено една година на избори " ). Обясни, че тя знаела какъв " херкулесовски труд " било основаването на партия и районните й структури, имайки поради активността на Цветанов.

Според нея репликите на президента Радев по адрес на Цветанов са направени поради една усмивка или потупване по рамото. Освен това не ставало дума за духовитост или " сарказма на Чърчил ".

Успешна партия се прави с възторг, ентусиазъм, оптимизъм, вяра. Не се прави с ненавист, подхвърлени намеци, със слушане на избрана групичка хора, която му дава неверни препоръки. Така Караянчева разяснява въпрос, обвързван с подмятания за готвен от Радев политически план. Тези подмятания бяха отправени неотдавна таман от Цветан Цветанов.

За визитата на депутати от " Атака ", измежду които и зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев в Крим, Караянчева сподели, че знаела единствено, че групата ще пътува за своя сметка. " Атака " са независима партия, ние следваме евроатлантическата позиция ", изясни ръководителят на Народното събрание и акцентира, че ръководещите се разграничават от визитата. Изрази вяра, че това няма да е проблем за българската външна политика.

В отговор на въпрос за това, че Караянчева не приела няколко пъти поискана среща от някогашния й сътрудник Огнян Герджиков, който в този момент оглавява правния съвет към Народното събрание, Караянчева изясни, че той не бил желал среща отвън една преди време поради забавено от нейна страна заплащане.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР