Държавната фирма „Реставрация“ ЕАД е избрана да изпълни инженеринговата поръчка

...
Държавната фирма „Реставрация“ ЕАД е избрана да изпълни инженеринговата поръчка
Коментари Харесай

Държавна фирма ще реставрира сградата на Антикорупционната комисия

Държавната компания „ Реставрация “ ЕАД е определена да извърши инженеринговата поръчка за главен ремонт, консервационно-реставрационни работи и акомодация на постройката, в която ще се мести Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ).
Сградата е монумент на културата с локално значение и се намира на бул. " Патриарх Евтимий " №2 в София, някогашния нотарият. Има три надземни етажа и един под земята с пристройка. Според документите на възложителя не се знае по кое време са издигнати нито остарялата постройка, нито пристройката, няма данни и за организацията, която е изпълнила градежа. Договорът за осъществяване на плануваните действия е на стойност близо 3 000 000 лева без Данък добавена стойност (или към 3 500 000 лева с ДДС). Реставрацията на постройката от бул. „ Патриарх Евтимий “ ще продължи към година.
Дружеството „ Реставрация” ЕАД е основано през 1994 година, като правоприемник на дирекция „ Изпълнение” на НИПК. В работата си то ще употребява две компании подизпълнители. За себе си оставя 55% от дейностите. „ Доби строй “ ЕООД ще извърши 42% от уговорките – подготвителните работи, доставка на материали и строителни работи. 3% е делът на „ Вамос “ ООД – уточняване на плановите параметри, авторски контрол и подготовка на екзекутивната документи.
Припомняме, че с решение на Министерския съвет от 21 ноември предходната година на КПКОНПИ бе предоставено и ръководството върху елементи от административна постройка “, намираща се на пл. „ Света Неделя “, които до тогава са били към Министерство на вътрешните работи. На Антикорупционната комисия е дадена част от партер с повърхност 151 кв м и четвърти етаж с повърхност 577 кв м. А Министерство на вътрешните работи получи ръководството на четири етажа в друга постройка на ул. „ Г. С. Раковски “ №112.
С решение на Министерски съвет от май месец КПКОНПИ бе избрана за приемник на активите, пасивите, архива, осведомителния запас на Комисията за попречване и определяне на спор на ползи, Центъра за предварителна защита и противопоставяне на корупцията и проведената престъпност, съответното звено от Сметната палата и дирекцията в Държавната организация „ Национална сигурност “, изпълнявали функционалности по анулирания антикорупционен закон.
Тогава бяха утвърдени и 14 млн. лева спомагателни разноски за работата на новосформираното антикорупционно звено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР